Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Sainz azt kívánja, hogy semmi furcsa ne tartsa vissza Leclerc-et a hazai győzelmétől
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz azt kívánja, hogy semmi furcsa ne tartsa vissza Leclerc-et a hazai győzelmétől

Carlos Sainz két hellyel a pole-győztes csapattársa mögött indul a mai futamon, de elmondása szerint Monacóban olyan nehéz az előzés, hogy egy normális versenyen lehetetlen számára a győzelem.

“Ezután arra fogunk koncentrálni, hogy mit tudunk tenni a két autóval, hogy megnyerjük a versenyt Charles-szal, hogy a lehető legjobb helyzetben legyen ehhez” – mondta Sainz a tegnapi kvalifikáció után.

Leclerc öt próbálkozása során még soha nem nyert hazai futamot, annak ellenére, hogy kétszer is megszerezte a pole pozíciót.

A 2021-es évben egy futam előtti műszaki hiba miatt nem indult, a következő évben pedig a Ferrari taktikai hibája miatt elvesztette a vezetést a verseny éléről.

Sainz reméli, hogy a mai futam egyszerűbb lesz, hogy csapattársa hazai szerencsétlen sorozata véget érjen.

“Nyilván Monacóban sosem lehet tudni, mindenféle dolog megtörténhet. De ha holnap én nyerek, az valószínűleg azért lesz, mert valami furcsa dolog történt Charles-szal a stratégiával vagy a Safety Carral, amit remélem, hogy bizonyos értelemben nem [fog megtörténni].”

“Nyilvánvalóan mindannyian nyerni akarunk, de ugyanakkor úgy érzem, hogy Charles megérdemli a győzelmet Monacóban a balszerencsés futamai után. Rendkívül erős volt egész hétvégén, és itt a múltban is, szóval a holnapi nap egyfajta kívánság, hogy semmi se történjen, és meglátjuk, hogy Charles-szal együtt tudunk-e nyerni.”

Sainz szerezte a Ferrari mindkét győzelmét az elmúlt 12 hónapban, többek között Szingapúrban, ahol a csapat stratégiailag Leclerc-et használta fel, hogy segítse az élen álló spanyolt. Ezért Sainz készen áll arra, hogy ma viszonozza a szívességet.

“Meglátjuk, mit tudunk tenni a rajtnál, mit tudunk tenni a stratégiával, hogy minden lehetséges apróságot megtegyünk annak érdekében, hogy segítsük Charles-t a győzelem megszerzésében” – mondta.

“Egész hétvégén elképesztően vezetett. Úgy gondolom, hogy a delta egy része abból adódik, hogy Charles is szuperül elszánt, és különösen erős hétvégéje volt.”

“Ezen a hétvégén úgy gondolom, hogy az első szabadedzés óta rajta volt a pályán, és rendkívül gyors volt. Szóval mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a holnapi versenyt.”

Íme az idei, 2024-es Monacói Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek