Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Helmut Marko azt állítja, hogy Sergio Pérez hibái pszichológiaiak a totális katasztrófa után
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Helmut Marko azt állítja, hogy Sergio Pérez hibái pszichológiaiak a totális katasztrófa után

Helmut Marko szerint Sergio Pérez legutóbbi hibái pszichológiaiak a legutóbbi Q1-es kiesése után.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint Sergio Perez legutóbbi F1-es küzdelmei nem az autóval kapcsolatosak, hanem inkább pszichológiaiak.

Pérez már a második egymást követő versenyen kiesett a kvalifikáció első részében, és a Kanadai Nagydíjon is csak a 16. rajthelyhez elegendő időt tudott elérni.

Mindez azután történt, hogy az előző fordulóban, Monacóban is kiesett a Q1-ben.

A mexikói, akit a Red Bull további két szezonra szerződtetett, a három futammal ezelőtti Miami Nagydíj óta nem szerepelt a top 10-ben a kvalifikáción.

Pérez az első hat futamon mind a hatot az első hat helyről kezdte meg, mielőtt a közelmúltban visszaesett volna az eredményeiben.

Csapattársa, Max Verstappen a második helyre kvalifikálta magát, miután a pole pozíciót a Mercedes versenyzője, George Russell szerezte meg, miután a páros azonos köridőt futott.

“Nem az autóval van a baj, ezt láthatod Maxnál. Szerintem ez inkább pszichológiai” – mondta Marko a ServusTV-nek.

“Szoros volt, és amikor a körülmények megváltoznak, sokkal nehezebbnek találja a dolgát. De az, hogy ez már a harmadik alkalom [nem a Q3-ban], fájdalmas.”

Úgy tűnt, hogy Pérez bejuthat a Q2-be, de végül kiesett a kvalifikáción, amikor Alex Albon javítani tudott a Williamsel a Q1 végén.

Pérez elismerte, hogy egyszerűen nem tudta működésre bírni a gumikat, és totális katasztrófának nevezte a kvalifikációt.

„Főleg a hátsó rész, a hátsó tengely volt a probléma” – mondta Perez az F1TV-nek.

“Egy kicsit rosszabbul éreztem magam. Azt hiszem, nagyon furcsa érzés volt sok autónak odakint. Egyszerűen nem tudtam bekapcsolni a gumit. Eltartott egy darabig, mire tényleg bekapcsolt a gumi.”

“Teljes katasztrófa volt. Azt hiszem, amikor a végén mentünk, egyszerűen nem tudtam rendes kört menni.”

Russell: Nagyon hiányzott ez az érzés

Releváns cikkek