Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ocon autója több futamon keresztül pár kilóval nehezebb volt Gaslyénál
Fotó: Alpine
Formula 1

Ocon autója több futamon keresztül pár kilóval nehezebb volt Gaslyénál

Esteban Ocon elmondta, hogy az autója néhány kilóval nehezebb, mint csapattársaé, miután kiesett a Q1-ben a Circuit Gilles Villeneuve pályán.

Az Alpine pilóta elmondta, hogy a csapat forgatja a hátrányt közte és csapattársa, Pierre Gasly között.  Ocon elmondta, hogy a különbség, ami már több futam óta fennáll, volt az egyik oka annak, hogy kiesett a Q1-ben.

Legjobb körideje 0,146 másodperccel volt lassabb csapattársánál, aki a Q2-ben az utolsó helyet szerezte meg.

“Alapvetően túl sok dolog volt, ami nem ment jól nekünk ezen a hétvégén” – mondta a hivatalos F1-es csatornának.

“Egy kis forgalom a kör elején, nem a megfelelő előkészítés a gumikkal, egy kis forgalom a kör alatt is, ami miatt egy tizedet veszítettem. Szóval nem ideális, amikor ilyen szoros a helyzet.”

“Van egy kis súlykülönbség az autók között is, néhány verseny óta, amit majd lecserélünk, és ez hamarosan Pierre autóján is meg fog jelenni. De jelenleg ez alapvetően összeadódik a mai listával, és ez az oka annak, hogy nem tudunk továbbjutni.”

Ocon volt az első a csapat versenyzői közül, aki használta a padlólemez-frissítést, amelyet a Kínai Nagydíjon idő előtt vezettek be az év elején.

Kanadába öt rajthelyes rajtbüntetéssel érkezett, amiért a Monacói Nagydíj első körében ütközést okozott Gaslyval. A legutóbbi futam óta az Alpine megerősítette, hogy Ocon jövőre már nem fog náluk versenyezni.

A Mercedes megerősítette, hogy továbbra is támogatják Ocont

Tegnap végül 18. helyre kvalifikálta magát, így Ocon büntetése azt jelenti, hogy a vasárnapi futamon az utolsó helyről indulhat.

Reméli, hogy a többi versenyző autóján tapasztalt gumikopás segít majd neki az előrelépésben.

"Nyilvánvalóan van egy lehetőség a stratégiával. Láttunk némi degradációt a harmadik edzésen, és remélhetőleg néhány versenyző jobban degradálódik, mint mi, drukkolok. Ha ez a helyzet, akkor remélhetőleg jó versenyt tudunk futni, és mindent optimalizálhatunk."

Retro: 2007 – Hamilton első győzelme a 103-ból

Releváns cikkek