Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ricciardo: Villeneuve baromságokat beszél, túl sokszor ütötte be a fejét
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ricciardo: Villeneuve baromságokat beszél, túl sokszor ütötte be a fejét

Daniel Ricciardo szerint Jacques Villeneuve baromságokat beszél, és valószínűleg beverte a fejét néhányszor, miután a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon kegyetlenül leteperte az ausztrált.

Villeneuve, az 1997-es világbajnok Montrealban nagy port kavart, amikor a Sky-nak nyilatkozva azt mondta, nem tudja, hogy a nyolcszoros nagydíjgyőztes Ricciardo miért van még mindig a sportágban.

“Miért van még mindig az F1-ben? Ugyanazt halljuk az elmúlt öt évben. Azt, hogy ‘jobbá kell tennünk az autót neki, szegénynek’. Nem, hiszen az F1-ben van. Ha nem tudod [megoldani], menj haza.”

Ricciardo azonban tökéletes választ adott Villeneuve-nek, amikor ötödikként kvalifikálta magát a Kanadai Nagydíjra.

“Hallottam, hogy baromságokat beszélt, de ezt mindig megteszi. Szerintem túl sokszor ütötte be a fejét. Nem tudom, hogy jégkorongozik-e vagy ilyesmi, de nem fogok neki időt adni. Azok az emberek mind bekaphatják. Többet akarok mondani, de hagyjuk őt hátra.”

Ricciardo elmondta, hogy a szezon legjobb kvalifikációja a Miami sprinten kívül, ahol a negyedik helyről indult, annak volt köszönhető, hogy az RB autója kényelmesen érezte magát, de annak is, hogy a Monaco utáni lelkifurdalás után új szemléletet vett fel.

Elmondta, hogy a monte-carlói hétvége okozta csalódás arra késztette, hogy mélyre ássa magát azokban a tényezőkben, amelyek szerinte megakadályozták abban, hogy idén azt nyújtsa, amit szerinte képes lenne.

“Mindig a pályán történteket néztem, ‘itt később tudok fékezni, vagy ezt és ezt csinálom’” – mondta.

“De úgy voltam vele, hogy oké, mik azok a dolgok, amelyek befolyásolják a teljesítményemet? Vajon nem érzem magam energikusnak egy versenyhétvégén, vagy nem érzem ezt vagy azt? Szóval Monaco után valószínűleg volt egy jó kis önterápiám.”

“Visszaültem, és megnéztem, hogy mit csinálok rosszul a pályán kívül, talán túl sok időt adok másoknak, és mire a versenynapra érek, már egy kicsit laposabb vagyok.”

“Tudom, hogy ez bennem van, szóval ahogy mondtam, mindig is próbáljuk finomhangolni az autót, de legbelül tudom, hogy mire vagyok képes, és csak arról kell gondoskodnom, hogy minél gyakrabban legyek a helyén, hogy ezt megtehessem. Próbálok minél több felelősséget vállalni.”

Ricciardo elmondta, hogy mind saját maga, mind a csapat számára fontos volt, hogy őszinték legyenek azzal kapcsolatban, hogy mi nem működött előzetesen.

“Monaco után, mivel ez egy olyan hétvége volt, ahol érzelmileg kicsit le voltam törve, miután nem ment jól egy olyan pályán, amit szeretek, mindenkivel körülöttem, a csapattal, a mérnökökkel, a belső körrel, úgy volt: ‘Srácok, nyitott könyv, építő jellegű kritika, mondjátok el, szerintetek hol tudnék javítani, hol éreztek úgy, hogy esetleg kihagyok valamit?’.”

“Sok minden az energiamenedzsmentről szólt a hétvégén, szóval nem is arról, hogy mit csinálok az autóban. Csak arról van szó, hogy mitől ülök be a kocsiba, hogy úgy érezzem, kurvára készen állok az indulásra.”

“Csak próbáltam tisztázni néhány dolgot, és ha valami nyomaszt, akkor azt levetkőzni magamról. Úgy indultam neki ennek a hétvégének, hogy egy kicsit könnyebbnek éreztem magam, és igen, éhes és boldog voltam, és készen álltam arra, hogy azt mondjam: f**k you.”

Russell: Nagyon hiányzott ez az érzés

Releváns cikkek