Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Russell: Nagyon hiányzott ez az érzés
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell: Nagyon hiányzott ez az érzés

Monacóban Leclercnek, Kanadában Russellnek is sikerült legyőznie Verstappent az időmérőn. A brit pilóta nagyon boldog, hogy megszerezthette karrierje harmadik F1-es poleját.

Elképesztően izgalmas időmérőt láthattunk szombat este. Egyrészről végig lógott az eső lába, bármikor leszakadhatott volna az ég. Másrészről pedig a változó pályaviszonyok miatt folyamatosan cserélődött, hogy éppen ki a leggyorsabb.

Végül George Russell lett a leggyorsabb egy 1:12,000 idővel, amit Max Verstappen ezredmásodpercre pontosan be tudott állítani, azonban, mivel Russell futotta előbb a kört, övé lett a rajtelsőség.

Russell, Mercedes, Pole

Arra a kérdésre, hogy érezte magát, miután megszerezte karrierje harmadik pole pozícióját így válaszolt.

“Annyi kemény munka volt a gyárban ennek érdekében. Mondtuk Monacóban, reméljük, hogy ez valaminek a kezdete, és szerintem így is van. Hiányzott ez az érzés!”

George Russell, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

„Csodálatos itt. Minden alkalommal, amikor Montrealba jövünk, olyan jó energia érkezik a rajongóktól. izgatott vagyok a holnap miatt. Nyilvánvalóan az első lépés megtörtént, de most a győzelemre szegezzük a szemünket.”

A Mercedes gőzerővel fejleszt, aminek az egyik új hozománya a továbbfejlesztett első szárny. A Mercedes lendületének növekedésével, a brit abban reménykedik, hogy a pole-t vasárnap győzelemre tudják váltani.

“Miért ne? Szerintem az autó fantasztikus. Mióta hoztunk néhány frissítést Monacóba, most tényleg harcban voltunk, szóval holnap is nekivágunk!”

A Mercedes garázsának másik oldalán Lewis Hamiltonnak meg kellett elégednie a hetedik hellyel, amikor, de megkérdőjelezte, mi történt az autó tempójával, miután a harmadik szabadedzésen ő nyert.

„Áh, egyszerűen nem voltam gyors a időmérőn.” – mondta Hamilton. „Rengeteg időt veszítettem.”

„Úgy gondolom, fél másodpercet veszítettem az időmérőn…Csak a tapadás nem volt ott. Nem változtattam az autón, csak…Hirtelen nem volt ott a tapadás.”

Retro: 2007 – Hamilton első győzelme a 103-ból

Releváns cikkek