Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Leclerc: Ez eléggé fáj…
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: Ez eléggé fáj…

Leclerc és csapata szinte mindent megpróbált Kanadában, de végül mégis fel kellett adniuk a versenyt.

Miután szombaton egyik Ferrarinak sem sikerült bejutnia a Q3-ba, a versenyt is fel kellett adniuk, bőven a kockás zászló leintése előtt.

Míg Sainz balesetezett, Leclerc önhibáján kívül szenvedett a vasárnapi futamon. Valami probléma volt az autó motorjával, és semmilyen körülmények között nem tudtott tempót diktálni a monacói pilóta.

Arra a kérdésre, hogy összességében hogyan érzi magát a verseny után, Leclerc így válaszolt:

“Őszintén szólva nincs sok más mondanivalóm azon kívül, hogy a motorprobléma mindent tönkretett.”

Leclerc, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Egy ponton megpróbáltuk továbbmenni a slickeken. Nagyobb esély volt, hogy nem fog működni, de meg kellett próbálnunk valamit, mert a motorprobléma miatt úgyis kiestünk volna a pontszerző helyekről.”

“Ezután rendkívül nehéz volt elvégezni az összes változtatást a motoron, amit a csapat kért tőlem, és utána még mindig másfél másodpercet veszítettem körönként. Meg kell vizsgálnunk a motorproblémát, mert ez nem lesz a szezon hátralévő részében.”

“De szerintem nem szabad túlreagálnunk ezt.” – folytatta Leclerc. „Úgy értem, vannak jó hétvégék, vannak rossz hétvégék. Tegnap három századdal lemaradtunk a Q3-ról, határozottan nem éreztük jól magunkat az autóval, és dolgoznunk kell ezen, és meg kell próbálnunk megérteni, mi rontottunk el.”

„Ma nem mondanám, hogy rossz volt a tempó, mert ha megnézzük az első etapot egy másfél másodperccel lassabb motorral, azt hiszem, nem voltunk olyan rosszak a kanyarokban, és erősek voltunk, csak a motorral volt olyan nagy probléma, hogy nem tudtunk mit tenni.”

„Tehát amennyire nem reagáltunk túl Monaco után, most sem szabad túlreagálnunk. De ez eléggé fáj. Ez nagy pont a csapat számára, két DNF-es autóval, és a riválisainkkal szemben elvesztett pontok tekintetében.”

Ricciardo: Villeneuve baromságokat beszél, túl sokszor ütötte be a fejét

Releváns cikkek