Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Toto Wolff rövid álomnak nevezte a Kanadai Nagydíj győzelmet, 2024 első dobogója után
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff rövid álomnak nevezte a Kanadai Nagydíj győzelmet, 2024 első dobogója után

Toto Wolff elgondolkodott azon, hogy Kanada egy elszalasztott lehetőség volt-e a Mercedes számára a győzelem megszerzésére.

Toto Wolff rövid álomnak bélyegezte azt, hogy a Mercedes megnyerte volna az Kanadai Nagydíjat, miután George Russell harmadik lett.

Russell a vasárnapi, Circuit Gilles Villeneuve pályán rendezett futam elején a pole pozícióból vezetett.

A Mercedes pilótája azonban a harmadik helyre esett vissza, miután az utolsó sikánban hibázott, amikor a McLaren versenyzője, Lando Norris megelőzte.

Russell a biztonsági autós fázis után visszaállt a második helyre, de egy újabb hiba miatt ismét hátraesett. Haladása az első hely felé ismét meghiúsult, amikor Oscar Piastrival párbajozott az utolsó sikánban – a vizes pályára kényszerült, ami miatt csapattársa, Lewis Hamilton mögé esett vissza.

Az utolsó körökben Russell egy tökös mozdulattal újra megszerezte a dobogós helyet, de ez egy elszalasztott lehetőség volt a Mercedes számára, amelynek vitathatatlanul a leggyorsabb autója volt száraz körülmények között.

Russell esélyeiről, hogy megelőzze Max Verstappent, Wolff a verseny után a Sky Sports F1-nek így nyilatkozott.

“A győzelem talán egy távoli esély volt, vagy egy rövid álom.”

“Amikor George a kemény [gumival a] pályán volt, felzárkózott, és igazán erős tempót mutatott, talán egy pillanatra elgondolkodtunk rajta, de nem szabad túl mohónak lenni.”

Russell döntő időt veszített, amikor Piastrival csatázott az utolsó kanyarok sorozatában.

Wolff azonban úgy érezte, hogy különösen ez a párharc nem a győzelembe, hanem a második helyébe került Russellnek.

“Az egyik oldalon brillírozott a versenyen, a másik oldalon pedig talán elkerülhette volna” – tette hozzá Wolff.

“Úgy gondolom, hogy az előzés [Piastrin] abban a kanyarban soha nem volt meg.”

“Versenyzőként az teszi az előzéseit jóvá, hogy kockáztat és nagyon keményen vezet, és ez az előzés talán egy kicsit túl ambiciózus volt, egy pozícióba került, de ezt utána visszaszerezte.”

“Azt hiszem, a végén a 2. hely volt a helyén. Nem tudom, hogy Landónak volt-e valami problémája, lelassult-e, lazított-e, de ugyanúgy lehetett volna egy másik pozíció is enélkül.”

“De hogy mi lehetett volna, az nem lényeges. Ami fontos, hogy gyors autót biztosítottunk a versenyzőknek. A pozitívumokat kell megragadnunk, mert igazi lépést tettünk előre, hozunk darabokat, és a fejlesztési irány az jó.”

 

Releváns cikkek