Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Alonso: Fantasztikus verseny volt a csapat számára
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Fantasztikus verseny volt a csapat számára

Fernando Alonso jókedvűen nyilatkozott a Kanadai Nagydíj után, ahol mindkét Aston Martin pontszerző helyen végzett.

Miután folyamatosan gyűjtötte a pontokat a szezon elején, Alonso versenye egy kiábrándító P19-es eredménnyel ért véget egy kihívásokkal teli imolai látogatás során. Ezt egy újabb siralmas verseny követte Monacóban, ahol az időmérőn már a Q1-ben kiesett, a versenyen pedig 11. lett.

Kanadában azonban megfordult a csapat szerencséje, mindkét pilóta bejutott a Q3-ba, és a versenyen is megtartották a pontszerző helyüket.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés ismét a stabil pontokért küzdeni, Alonso a Nagydíj után kifejtette:

„Fantasztikus verseny volt a csapat számára!”

Alonso, Aston Martin, F1
Fotó: Aston Martin F1 Team

„Nyilvánvalóan mindkét autóval a pontszerzés a cél, és a hatodik és a hetedik hely is szép számú pont. A körülményekhez képest rendkívül nehéz verseny volt, a verseny nagy részén mindössze két méter széles volt a pálya.”- utalt az eső után felszáradó sávra Alonso.

„Nem lehet a gumit a száraz vonalon kívülre helyezni, ezért ez nagyon-nagyon megterhelő. Gratulálok mindenkinek, mert szerintem nehéz verseny volt.”

Bár a tavalyi formájukhoz képest sehol sem vannak, Alonso abban reménykedik, hogy ígéretes kanadai formájuk a fejlődés jele.

Arról, hogy a Circuit Gilles-Villeneuve teljesítményének javulása valóban az autó jobb megértését tükrözi-e, vagy inkább pályaspecifikus volt-e, a spanyol annyot mondott: „Szerintem a kettő kombinációja.”

„Most már elégedettebbek vagyunk az autóval, megértünk néhány dolgot, és úgy gondolom, hogy versenyképesebbek vagyunk. Ugyanakkor a naptárban Montreal volt az egyik legjobb pálya számunkra, a csomagunkhoz.”

„Van egy kérdőjel, hogy mi fog történni Barcelonában, de tudom, hogy a csapat keményen dolgozik azon, hogy új fejleszstéseket vigyen a következő versenyre, és remélhetőleg megtartjuk ezt a versenyképességi szintet.”

Wolff megerősítette, hogy fontos döntés született Hamilton utódjáról

Releváns cikkek