Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Wolff megerősítette, hogy fontos döntés született Hamilton utódjáról
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff megerősítette, hogy fontos döntés született Hamilton utódjáról

A Mercedes Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Toto Wolff határozottabb értékelést adott a csapat Lewis Hamilton utódjának keresésével kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy a 39 éves Hamilton 2023 nyarán aláírta új, kétéves Mercedes-szerződését, úgy döntött, hogy aktivál egy záradékot, amely lehetővé teszi számára, hogy már egy év után kiszabaduljon, és beteljesítse álmát, és a Ferrarinál versenyezzen.

Wolff, aki Hamilton mind a hat versenyzői bajnoki címe alatt vezette a csapatot a Mercedesszel, azonnal megkezdte az utód keresését.

Carlos Sainz – akit Hamilton helyettesít majd Maranellóban 2025-től – azonnal opcióként merült fel az F2-es pilóta Kimi Antonelli és a regnáló világbajnok Max Verstappen mellett, amennyiben a holland sztár el akarja hagyni a Red Bullt.

Sainz még nem kötelezte el magát egy csapathoz sem 2025-re, Wolff legutóbbi nyilatkozatai pedig azt tükrözik, hogy a Mercedes-főnök úgy döntött, a spanyol nem a Mercedesnek ad otthont a következő szezonban.

A Sky Sports Germany-nak nyilatkozva Wolff így nyilatkozott.

“Csak Andrea Kimi Antonellire akarunk koncentrálni.”

“Ő a jövőnk. A fiatal versenyzőkért akarunk dolgozni. Ezt mondtuk Carlosnak is.”

A 17 éves Antonelli jelenleg az F2-ben versenyez a Prema Racing színeiben, és 2019 óta a Mercedes junior csapatának tagja.

Az olasz fiatalembert olyannyira nagyra értékelik, hogy kihagyta az F3-at, miután a Premával bajnoki címeket nyert az olasz F4-ben és a Formula Regionális Európa-bajnokságon.

A Mercedes végső kiszemeltjéről a 2025-ös megüresedett ülésre Wolff ragaszkodott ahhoz, hogy az Antonelli körüli zaj ellenére semmi sem végleges.

“Még nem hoztunk döntést” – tette hozzá.

“Vannak mások is, akik szintén érdekelhetnek minket.”

Leclerc: Ez eléggé fáj…

Releváns cikkek