Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Mick Schumacher nem engedi el az F1-es álmát: “Azért harcolni, hogy visszakerülj, kimerítő”
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Mick Schumacher nem engedi el az F1-es álmát: “Azért harcolni, hogy visszakerülj, kimerítő”

Mick Schumacher továbbra is küzd azért, hogy visszakerüljön a Forma-1-be, miután nagyott bukott a Haasnál.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick kevésbé dicső karriert fut be az F1-ben, mint apja, de nem adja fel az álmait.

„Azért harcolni, hogy visszakerülj, kimerítő.” – jelentette ki Schumacher.

“Mintha hoznának neked  egy tortát, ami elég jól néz ki, de nem eheted meg- És figyelned kell, hogy a többiek megeszik. Szóval nehéz, az biztos, de tudom, miért csinálom.”

Mick Schumacher, Mercedes, F1
Fotó: Mercedes AMG Petronas

„Őszintén szólva, annak, amilyen voltam két évvel ezelőtt, semmi köze ahhoz, amilyen ma vagyok. Az F1 ötéves korom óta egy álmom, és nem vagyok kész arra, hogy elengedjem ezt az álmot, igaz?”- kérdezte önmagától a hétszeres világbajnok fia.

„Néha úgy érzed, hogy van esélyed, de valójában soha nem történik meg, mert valami más történik helyette. Ez egy érzelmi hullámvasút, és elég kimerítő volt az elmúlt néhány év. De dolgozom rajta, hogy visszakerüljek.”

Míg a nevét többször is felmerült Esteban Ocon hamarosan megüresedő Alpine ülésével kapcsolatban, Mick számára nem áll fenn túl sok lehetőség. A jelek szerint még a Mercedes sem veszi komolyan tartalékpilótáját, mivel a brackleyi alakulat mindenekelőtt arra koncentrál, hogy fiatal csillagát, Kimi Antonellit előléptesse.

„Talán elkezdem írni az önéletrajzomat, és elküldöm az embereknek! Soha nem volt titok, az a célom, hogy visszakerüljek a rajtrácsra.” – tette hozzá.

„Többféleképpen megmutattam, hogy képes vagyok bajnokságokat nyerni. Csak az a kérdés, hogy beilleszkedjen valakinek az időbeosztásába, belefér-e a tervébe?”

Míg két szezon alatt a Haasnál tanult az F1-ben, az együttműködés időnként túlságosan költségesnek bizonyult a csapat és a pilóta számára is,- Schumacher azt sugallja, hogy a vezetési képességeinek egy jelentős részét még nem mutatta be teljesen.

„Sok minden még nem volt látható, különösen vezetési szempontból.” – tette hozzá.

„Megértem, hogyan fejlődhettem volna a Haasnál, és még sok mindent meg kell mutatnom. Arról van szó, hogy mit szeretnél most a csapatodban? Szeretnél valakit, aki köré csapatot építhetsz? Marketingnek jó? Vagy csak kuss és vezess? Nagyon sokféle jövőkép létezik.”

„Ami engem illet, nagyon vágyok rá. Csak folytatnom kell a szereplést a WEC-ben, hogy megmutassam mindenkinek, mire vagyok képes.”

“Akkor az emberek tudni fogják, mit kapnak, ha felvesznek, és remélhetőleg mindenkinek be fogom bizonyítani, hogy rossz döntést hoztak, amikor nem tartottak meg.”

Stroll: Határozottan az a terv, hogy továbbra is részese lehessek ennek

Releváns cikkek