Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bottas: Elég sok változást akarnak a csapatban, a versenyzői felállásban is
Fotó: Stake F1 Team Kick Sauber
Formula 1

Bottas: Elég sok változást akarnak a csapatban, a versenyzői felállásban is

Valtteri Bottas szívesen maradna jelenlegi csapatánál, de elmondása szerint a nagy változások őt is érinthetik.

A Sauber már megerősítette, hogy leszerződtette a Haas jelenlegi pilótáját, Nico Hülkenberget, aki a következő szezontól több éven át fog versenyezni náluk, a kérdés pedig az, hogy ki lesz a veterán pilóta csapattársa.

“Úgy érzem, jelenleg elég sok változást akarnak a csapatban.” – mondta Bottas a médiának a múlt héten Montrealban. “Ugyanez a helyzet a versenyzői felállással is.”

“Én így értelmezem a helyzetet. Készek várni sokáig, de én nem tudok örökké várni. Nem hiszem, hogy van időm túl sokáig várni, ezért szeretném felgyorsítani a dolgokat. De ez a csapat még mindig egy lehetőség számomra.”

Bottas, Kick Stake Sauber F1
Fotó: Stake F1 Team Kick Sauber

Bottasnak a kezdetektől fogva az volt a hosszú távú terve, hogy a csapatnál maradjon, hogy az Audi-korszakba is belemenjen, miután 2022-ben csatlakozott a Mercedestől.

“Természetesen én személy szerint, mindig is részt vettem az Audi projektben. De mostanában a dolgok kicsit csendesebbek voltak. Ezért meg kell próbálnom olvasni a helyzetet, és tenni a magam dolgát.”

Bottas ügyén nem segített a csapatgyenge formája sem. Míg az első szezonjában 48 pontot szerzett a csapatnál, Bottas 2023 mindössze tíz pontot szerzett.

Az idei szezon első kilenc versenyén pedig eddig sem Bottas, sem Zhou nem szerzett pontot, és a Sauber az egyetlen olyan istálló, amelyik nem tudott eddig pontot szerezni. Bottas legjobb eredménye egy 13. hely volt Monacóban és Montrealban, míg Zhou 11. volt Bahreinben a szezonnyitón.

A finn pilóta azonban továbbra is bízik abban, hogy még legalább egy szezonig az F1-ben folytatja.

“Nyilvánvalóan ebben a sportágban semmi sem biztos, így soha nem lehetek 100 százalékosan biztos a jövőmben, amíg nem szerződtek le. De ezt megszokja az ember.”

“Sokkal kényelmesebb érzés, ha tudod, mi történik, de ugyanakkor egyfajta izgalmas, egyfajta ismeretlen elem ha nincs így.”

“Ahogy én látom a helyzetet jelenleg, nem aggódom” – szögezte le. “Biztosan érdekes egy-két hét áll előttem. Csak élnem kell a helyzettel.”

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve vetette fel azt a gondoltatot, hogy Toto Wolff visszahívhatja Bottast a Mercedeshez Lewis Hamilton heylére, mielőtt Andrea Kimi Antonelli készen állna a az előléptetésre.

„Egy évre szeretnének sofőrt. Szóval kit választanának?” spekulált Villeneuve a múlt héten. “Azt hiszem, Bottas a Mercedeshez megy. Szereznek egy pilótát, aki egyéves szerződést köt, ismeri a csapatot, van olyan tapasztalata, aki fel tudja készíteni az helyet Antonelli számára, aztán Toto fizet egy csapatnak, hogy ültesse Antonellit valahova egy évre.”

Az FIA 2026-ra agresszívebb méretcsökkentést tervezett volna a gumikra

Releváns cikkek