Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
“Sokat küzdöttünk” – harmatgyengére sikerült a Ferrari időmérője
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

“Sokat küzdöttünk” – harmatgyengére sikerült a Ferrari időmérője

Amilyen erősen indult a hétvégéjük, olyan gyenge időmérőt futottak a Ferrarik szombaton. Leclerc és Sainz is összegezte, mi lehetett a baj.

Leclercnek és Sainznak az utolsó edzésen az első és a harmadik helyezést követően meg kellett elégedniük a ötödik és hatodik pozícióval rajtrácson, miközben a McLaren-es Lando Norris megszerezte élete második rajtelsőségét.

Leclerc így értékelte az időmérőt:

“Hát, sokat küzdöttünk.”

Ferrari, Sainz, Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Nagyon jó munkát végeztünk tegnaptól a mai napig az autó beállítását illetően. Teljesen átállítottuk az autót, mert tegnap nagyon rosszul éreztem magam az benne.

“A másik oldalról azonban nagyon csalódott vagyok a mai nap miatt, mert nincs meg a teljesítmény, és túl messze vagyunk a pole-tól, ahol szeretnénk lenni.”

“Nem egy fényes nap ez a csapat számára, de holnap lesz a verseny, és megpróbáljuk maximalizálni a pontjainkat, majd amint véget ér a hétvége, próbáljuk megérteni, miért voltunk távolabb a poletól, mint gondoltuk.”

Sainz, aki mindössze öt ezredmásodperccel volt lassabb Leclercnél a Q3-ban, hasonló gondolatokat osztott meg.

“Nyilván csalódott vagyok. Erős edzéseink voltak, és arra számítottunk, hogy harcban leszünk a pole pozícióért. Közvetlenül a Q2-ben, amikor a Red Bull és a McLaren felpörgött, egyszerűen nem volt meg a tempónk.”

Ferrari, Sainz, Leclerc
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Itt ülhetnénk és vitatkozhatnánk arról a három századról, akkor harmadikok lettünk volna, és mindannyian boldogok lennénk, de a valóság nem ez, Arra számítottam, hogy ezen a hétvégén vagy a szabadedzések után harcolok a pole-ért. Több mint három tized különbség az sok.”

Arra a kérdésre, hogy mik a lehetőségek a vasárnapi 66 körös versenyen, Sainz hozzátette: „Csak arra kell ügyelnünk, hogy jól kezdjünk, és jó pozícióba kerüljünk.”

“Nagyon világos számomra, hogy a hatodik helyről a rajt Barcelonában nem könnyíti meg a dolgom, de a közönség támogatásával van rá esélyem.”

Norris szerint nyolc versenyző is megnyerheti a Spanyol Nagydíjat

Releváns cikkek