Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris szerint nyolc versenyző is megnyerheti a Spanyol Nagydíjat
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris szerint nyolc versenyző is megnyerheti a Spanyol Nagydíjat

A pole-győztes Lando Norris úgy véli, a Forma-1-es versenyzők garmadája megnyerheti a vasárnapi barcelonai futamot.

Lando Norris úgy véli, nyolc pilóta is képes lehet megnyerni a Forma-1 2024-es Spanyol Nagydíjat, miután a kvalifikáción szoros küzdelemben előzte meg a pole pozícióért a Red Bull-os Max Verstappent.

A McLaren pilótája, Norris pályafutása második Forma-1-es pole pozícióját szerezte meg 1.11,383-as idejével a barcelonai Q3 végén, amivel 0,020 másodperccel előzte meg Verstappent.

Lewis Hamilton 0,318 másodperces hátránnyal ért célba a Mercedes színeiben, a legjobb hat további 0,035 másodperces különbséggel.

Norris, aki a pénteki edzés után azt jósolta, hogy a legutóbbi, akciódús kanadai futamot követően a sportág újabb többcsapatos győzelmi csata elé néz, úgy véli, hogy a szombati kvalifikációs jelenetek a vasárnap Spanyolországban lejátszódó hasonló versenyre utalnak, azzal együtt, hogy a vezető csapatoknál nem gyűltek össze hosszú távú edzésadatok.

“Izgatott vagyok – mondta Norris a kvalifikáció utáni sajtótájékoztatón.

“Hosszú az út az 1-es kanyarig, szóval ez az egyik olyan hely, ahonnan nem akarsz a pole-ból indulni. De ez egy lehetőség számunkra, hogy megpróbáljuk megnyerni a versenyt.”

“Nem sok hosszú futamot teljesítettünk. Csináltunk egy keveset, és azt hiszem, közel voltunk hozzá – mint mindig.”

“Úgy gondolom, hogy holnap nem arról van szó, hogy ‘ez vagy ez az autó sokkal gyorsabb’, szerintem a Mercedes, a miénk, a Red Bull és a Ferrari között nyolc olyan autó van, amely ma valószínűleg a pole pozíciót is megszerezhette volna, és esélyes lenne a holnapi futam megnyerésére.”

“Szóval a lehető legkevesebb hibát kell elkövetni. Hasonlóan a mai naphoz – csak egy újabb jó versenyt kell végrehajtanunk, amit általában szoktunk.”

Norris mellett Verstappen úgy vélte, hogy az előre jelzett éjszakai eső – ami a hosszú távú időjárás-előrejelzések alapján még hatással lehet a barcelonai versenynapra – szintén tényező lehet a vasárnapi győzelmi csatában.

“Az biztos, hogy holnap nyerni szeretnék – természetesen” – mondta.

“Azt hiszem, még egy kicsit ismeretlen, hogy hol állunk – mint mindannyian, a hosszú futamokon a tiszta tempó tekintetében a hosszú futamokon.”

“Remélem persze, hogy minden nagyon szoros lesz – ahogy az elmúlt néhány versenyen is volt. Úgy gondolom, hogy az itteni magasságok miatt nagyon kell vigyázni a gumikra.”

“Nem tudom, milyen állapotban lesz holnap a pálya, mivel az éjszaka és reggel esőre számíthatunk. Szóval ezek a dolgok természetesen mind szerepet játszanak.”

Max Verstappen egyik első rekordja – 2016, Spanyol Nagydíj

Releváns cikkek