Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Mercedes megfejtette Lewis Hamilton győzelmének a titkát
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes megfejtette Lewis Hamilton győzelmének a titkát

Toto Wolff elmagyarázta a Mercedes kulcsfontosságú stratégiai döntését Lewis Hamilton Brit Nagydíjgyőzelme mögött.

A Mercedes elmagyarázta, hogy az a döntés, hogy az utolsó stintre a softsra váltottak, kulcsfontosságú volt Lewis Hamilton győzelméhez a Brit Nagydíjon.

A hétszeres világbajnok egy izgalmas, vizes-száraz versenyen szerezte meg rekordot jelentő kilencedik Brit Nagydíjgyőzelmét Silverstone-ban, miután legyőzte a McLaren versenyzőjét, Lando Norrist, majd a világbajnoki éllovas Max Verstappent.

A futam döntő pillanata az volt, amikor a Mercedes kihívta Hamiltont a bokszba, hogy slickekre váltson az esőzést követően. Hamilton meg tudta előzni Norrist, miután egy körrel később a boxba ment, és a McLaren bokszutcájában túlhajtott a célon, és a szerelők később tudták csak levenni a kerekeket, amivel minimum két másodpercet veszített.

Hamiltonnak az utolsó négy körben ki kellett védenie a 2021-es címvédő Verstappen késői támadását, de a gumikkal gazdálkodva elég nagynak bizonyult a lemaradása ahhoz, hogy közel három év után első Forma-1-es győzelmét arassa.

“Valami mást kellett csinálnunk, ez nagyon egyszerű volt” – magyarázta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, miután Hamilton megszerezte első győzelmét a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta.

“Nem hittük, hogy a kemény a megfelelő gumiabroncs. Utólag visszatekintve valószínűleg a helyes sorrend a közepes, kemény, lágy lett volna. Ez lett volna a leggyorsabb.

“De a végére spóroltunk vele. Úgy gondolom, hogy a guminyomásunk jó volt a mclareniekhez képest, és ez biztosította a győzelmet.”

Arra a kérdésre, hogy Hamilton maga döntött-e a lágyak mellett, Wolff így válaszolt:

“Azt hiszem, a mai napon nagyon jó volt a kommunikáció a versenyzővel, és mindig nyitva tartottuk a csatornát.”

“Magunk között folyamatosan megvitattuk az előnyöket és hátrányokat, figyeltük a lemaradásokat és a stratégia szerintünk most van az átmenet. És ez pontosan így volt, ez volt a tökéletes idő a boxutcára.”

Norris elismerte, hogy ő és a McLaren két rossz stratégiai döntéssel eldobott egy újabb potenciális győzelmet.

“[Nem] hoztunk jó döntéseket, de ugyanakkor ma magamat hibáztatom, amiért nem hoztam meg néhány jó döntést. Utálom ezt. Utálom, hogy ilyen helyzetben végzem, és kifogásokat kell keresnem, amiért nem végeztem elég jó munkát.

“Annyi minden jól ment, és az utolsó megállóban eldobtuk. Egy kör volt, de nem is hiszem, hogy ez volt az a kör.”

“Azt hiszem, még ha a tökéletes körön bokszoltam is, rossz döntés volt a lágyra váltani, és szerintem Lewis akkor is nyert volna, bármi is történt volna. Két döntés a mi részünkről ma mindenünkbe került, szóval, különösen itt, ez elég kiábrándító.”

Vajon rossz döntést hozott Lewis Hamilton azzal, hogy ott hagyta a Mercedest a Ferrari kedvéért?

Releváns cikkek