Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Készen áll Lando Norris a világbajnoki címre?
Fotó: McLaren
Formula 1

Készen áll Lando Norris a világbajnoki címre?

Annak ellenére, hogy jelenleg vitathatatlanul a Forma-1 legjobb autójával rendelkezik, Lando Norrisnak még van hova fejlődnie ahhoz, hogy készen álljon a világbajnoki címért való küzdelemre.

Ez a véleménye két korábbi Forma-1-es pilótának, miután Norris rendkívül csalódottan csak a harmadik helyen végzett a többszörös világbajnok Lewis Hamilton és Max Verstappen mögött a vasárnapi hazai Brit Nagydíján.

Még Helmut Marko is kénytelen volt elismerni a kockás zászló után, hogy Hamilton teljesen megérdemelte a győzelmet három év kihagyás után.

“Láthattuk az erejét a gumikezelés tekintetében, ami mutatja, hogy még mindig mennyi tapasztalattal és sebességgel rendelkezik.”

A Mercedes-főnök Toto Wolff értékelte a bókot.

“Mindig jó, amikor olyan valakitől kapsz visszajelzést, aki tudja, mit csinál” – mondta a Kronen Zeitung című lapnak, amikor beszámolt Marko dicséretéről.

“És Helmut tudja, hogy mit csinál.”

A nagy rivalizálás háttérbe szorul, ha két osztrákról van szó, akik összetartanak, ha nehéz a helyzet.

Ami a 24 éves Norrist illeti, nem tudta leplezni felháborodását közvetlenül a silverstone-i futam után, amikor ujjal mutogatott a McLarenre, amiért nem végezték el egészen azt a munkát, amit kellett volna a kulcsfontosságú stratégiai döntésekkel.

De amikor arról kérdezték, hogy személy szerint készen áll-e arra, hogy következetesen legyőzze az olyanokat, mint Hamilton és Verstappen, Norris is elismerte:

Norris: Utálom, hogy ilyen helyzetbe kerültem, és mindig kifogásokat kell keresnem, amiért nem végeztem elég jó munkát

A korábbi Forma-1-es pilóta, Christijan Albers szerint az a határozott részvétel a kulcsfontosságú stratégiai döntésekben, amit Verstappen és Hamilton vasárnap mutatott, a legfontosabb különbség egy Lewis vagy egy Max között.

"Ők egyszerűen döntenek" - mondta a De Telegraafnak.

"Norris egy megatalentum, ez vitán felül áll, és erről nem kell vitatkoznunk. De egyszerűen nincs olyan szintű gondolkodása és érzése, mint Lewisnak és Maxnak."

"Egyértelműen nincs még azon a szinten. Mindig rengeteget hibázik" - tette hozzá Albers.

"Max és Lewis körideje is nagyjából egy tizeddel ingadozott, de Norrisnál ez más volt. Ő nem volt egyenletes."

Egy másik volt pilóta, Ralf Schumacher úgy véli, hogy miközben a McLaren egy pangó időszak után visszatér az élcsapatok közé, a wokingi székhelyű csapat is éretlenségéről tesz tanúbizonyságot.

"Ez a versenyző és a csapat kölcsönös segítségnyújtásának kérdése" - mondta a motorsport-total.com-nak, utalva a McLaren vasárnapi elrontott stratégiai döntéseire.

"A versenyzőnek és a csapatnak információt kell cserélnie. Mennyire történt ez meg ebben az esetben? Nem hiszem, hogy Lando Norris még nem áll készen egy ilyen küzdelemre" - tette hozzá Schumacher, annak ellenére, hogy Norris Verstappen legközelebbi esélyesének tűnik a 2024-es bajnoki címért.

"Ez egy strukturális probléma is lehet" - folytatta a hatszoros nagydíjgyőztes.

"Lehet, hogy Norris egyszerűen nem rendelkezik elég erős versenymérnökkel."

"Emellett még mindig nagyon fiatal. Láttuk, mennyire dühös volt magára, a rossz döntéseire - és hogy tovább akar fejlődni. És igen, ezek a pillanatok a növekedési folyamat részei" - zárta Schumacher.

Mario Donnini olasz újságíró azonban sokkal keményebben értékel.

Ugyanaz a régi történet, írta az Autosprintben.

"A kedves fiúk sosem nyernek."

"Miami óta Lando Norrisnak van a legjobb autója, mégis hét olyan versenyen, ahol a legjobb lapokkal játszott, csak egyszer nyert."

"Ő a sportág legújabb kori történetének legkevésbé sikeres és eredményes élversenyzője" - tette hozzá Donnini.

"Az F1-ben, amint a legjobb együléses autód van, mindenkit el kell porlasztanod - különben véged van".

Andrea Stella elmondta, szerinte mit rontottak el a Brit Nagydíjon

Releváns cikkek