Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Schumacher nem számít a Mercedes-Verstappen kombóra, szerinte mást választ majd a Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Schumacher nem számít a Mercedes-Verstappen kombóra, szerinte mást választ majd a Mercedes

Ralf Schumacher hónapokig meg volt győződve arról, hogy Max Verstappen a 2025-ös szezonra a Red Bull Racingtől a Mercedeshez vált.

Bár az osztrák csapatnál még mindig nem rendeződtek el a dolgok, és a konkurencia is sokkal közelebb került egymáshoz, most már biztos, hogy Verstappen 2025-ben is az osztrákoknál kíván versenyezni. Ralf Schumacher eközben úgy véli, tudja, ki fog a Mercedeshez költözni.

A történet ismerős: a szezon első hónapjaiban a Red Bull Racingen belül is káosz uralkodott, hogy Helmut Marko – majd Verstappen – (azonnali) távozása reális opció.

Ez volt az az időszak, amikor eleinte Verstappen Mercedeshez való átigazolásáról szóltak a találgatások, akik George Russellnek keresnek új csapattársat.

Ralf Schumacher, korábbi Forma-1-es pilótaként, a német Sky Sports jelenlegi elemzője hamar meggyőződött arról, hogy valóban átigazolásra kerülne-e sor.

A német egy ponton még azt is sejtette, hogy az üzlet már majdnem megköttetett. Közben Verstappen többször is megszólalt a jövőjéről a Red Bullnál. Legalábbis a ’25-ös szezonra a háromszoros világbajnok marad az osztrákoknál.

A Mercedesnél lévő helyet viszont be kell tölteni.

Nem Verstappen, és Schumacher szerint nem is Andrea Kimi Antonelli csatlakozik végül a német csapathoz a következő szezonra, hanem Carlos Sainz.

“Kezd egy kicsit nehézzé válni a helyzet Carlos Sainz-cal. Az emberek azt hitték, hogy a Williamshez megy, de ez valószínűleg már nem így van.”

“Az Alpine-nál nyitva áll előtte az ajtó, de a Mercedesnél még lát lehetőséget, mert a csapatfőnök Toto Wolff nemrég azt mondta, hogy a dolgok ismét megváltoztak.”

“Ezért látom jelenleg Sainzot 2025-ben George Russell mellett” – nyilatkozta Schumacher a Sky Sports német ágának.

Wolff: Antonellit egy tökfilkó ütötte ki, miután a győzelmével megmutatta, hogy van benne potenciál

Releváns cikkek