Quantcast
Óriási hiba a Ferrarinál, és Verstappen győzelem - Francia Nagydíj összefoglaló
Legfrissebb híreink
Óriási hiba a Ferrarinál, és Verstappen győzelem – Francia Nagydíj összefoglaló
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202207241040 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Óriási hiba a Ferrarinál, és Verstappen győzelem – Francia Nagydíj összefoglaló

Az utóbbi évek után nem sok fordulatot vártunk a Francia Nagydíjtól, ám idén mégsem maradtunk izgalmak nélkül.

Egy viszonylag tiszta rajt után Leclercnek sikerült megtartani az első pozíciót Verstappennel szemben. Az első körben Esteban Ocon megforgatta Cunodát, akinek annyira megsérült az autója, hogy ki kellett állnia a versenyből. Mindezek után a francia 5 másodperces büntetést kapott. A mezőny végéről induló Kevin Magnussen szépen egerészte fel magát a középmezőnybe, ellenben a mellőle induló Sainznak lassabban ment a felzárkózás a verseny elején.

SI202207240266 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen a 17. körben kiment kereket cserélni, és valószínűleg a Ferrari is ezt tette volna, de ez nem volt lehetőség, ugyanis Leclerc a 18. körben, a tizenegyes kanyarban elvesztette a hátsó tapadását, megpörgött és a falban állt meg. Ekkor beküldték a biztonsági autót és a mezőny vége is felzárkózott. Sainz ekkorra már a 9. volt, viszont mikor kiment a boxba, veszélyesen engedték ki, ezért 5 másodperces büntetést kapott.

A 20. körben elengedték a mezőnyt, és néhány körrel ezután Zhou Guanyu védekezés közben megcsúszott és kilökte Mick Schumachert. Zhou is 5 másodperces büntetést kapott. Latifi és Magnussen is koccantak csatázás közben, mindkettő pilótának ki kellett állnia a versenyből.

Mindeközben Carlos Sainz már Pérezzel csatázott. Több körön át közeledett a mexikóihoz, mire a 40. körben egy több kanyaron át tartó csata után sikeresen megelőzte. A harc hevében viszont annyira lassították egymást, hogy közben George Russell is megérkezett rájuk és egy meglepetés bevetődéssel megelőzte volna Pérezt, aki viszont inkább átvágott a bukótéren. A bírók úgy ítélték, hogy nem kell senkit se büntetni. A 49. körben Zhou autója megállt a pálya szélén és virtuális biztonsági autós fázis kezdődött. A VSC befejezésnél viszont valami gond lehetett a központi számítógépnél, ugyanis elvileg Pérez és Russell más információkat kaptak. Russell ezt az alkalmat kihasználva meg is előzte a mexikóit, aki az utolsó 4 körben már nem tudta visszavenni helyét.

Reklám
SI202207240303 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ezzel le is intette a kockás zászló Max Verstappent, a 62. Francia Nagydíj győztesét. A Mercedes is ünnepelhetett, ugyanis a dupla dobogós helyezésük az idei év legjobbja házon belül. Verstappen így 63 ponttal vezet a világbajnoki listán Leclerc előtt.
A további eredmények:

franciaered | Rajtvonal Magazin
forrás: F1 Twitter

Releváns cikkek