Quantcast
Legfrissebb híreink
Csodával határos módon, Max Verstappen nyerte meg a Magyar Nagydíjat: “Ez mindenképpen az egyik legjobb versenyem volt eddig”
Formula 1

Csodával határos módon, Max Verstappen nyerte meg a Magyar Nagydíjat: “Ez mindenképpen az egyik legjobb versenyem volt eddig”

Verstappen egy bravúros versenyt futva, megnyerte a 37. Magyar Nagydíjat, ami a Red Bull-os számára ez volt az első alkalom ezen a pályán.

Volt itt minden, de először is a 10. pozícióból való indulás volt a címvédő számára a legkritikusabb pont a versenyen, hiszen az azt megelő napon motor problémák miatt nem tudta, csak a 10. leggyorsabb időt megfutni az időmérő 3. fázisa során. Így vasárnap, csak a 10. rajtkockából indulhatott, viszont a csapat magabiztos stratégiai döntései miatt, végül a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.
Ezután dicsérte a csapatát az erőfeszítéseikért, és az igen szilárd döntés hozataluk miatt, amelyek segítettek neki elérni ezt a lenyűgöző eredményt a Red Bull Racing számára.

“Ez őrülten hangzik, hogy megnyertem a versenyt a 10. helyről indulva, különösen ezen a pályán [Hungaroringen], ami híres a nehezen előzhetőségéről. Az összes boxkiállást helyesen csináltuk ma, és ott voltak még az alávágásaink. Szóval összeségében nagyszerű munkát végeztünk ma csapatként.” – nyilatkozta Verstappen a The Checkered Flag-nek.

Max podium Hungarorangiya | Rajtvonal Magazin
fotó: Práder Patrik – Rajtvonal Magazin

Miután a futamgyőztes képes volt átvágni magát a mezőnyön, és egy kis előnnyel Hamilton és Russell előtt végeznie a versenyt, azt nyilatkozta, hogy ez egyike volt az eddigi legjobb versenyei között a teljesítmény terén. Amivel a rajongók is egyetértenek, hiszen, a holland versenyző 34%-al nyerte meg a “Nap Versenyzője” szavazást, amely minden versenyen rendelkezésre áll bárki számára a Formula 1 oldalán.

Sok ideg úgy tűnt, hogy ez a Ferrari hétvégéje lehet, hiszen Carlos Sainz és Charles Leclerc is az első két sorból indult, a szombati időmérőt megnyerő George Russell mögött. Viszont a Ferrari balul elsült taktikája miatt, Leclerc és Sainz is lecsúszott a dobogó fokairól. Amivel a bajnok aspiráns további 25 pontot szerzett, ami 80 pont különbséget jelent ő és Leclerc között.

Reklám

“Ez mindenképpen az egyik legjobb versenyem volt eddig, a 360 fokos megpörgésemmel együtt is! Nagyon elégedett vagyok az előnyünkkel, de természetesen tovább kell küzdenünk, és több versenyt kell nyernünk.”

Borítókép: Instagram, Max Verstappen

 

Releváns cikkek