Quantcast
Sajtóhír: Oscar Piastri aláírt a McLarenhez 2023-ra
Legfrissebb híreink
Sajtóhír: Oscar Piastri aláírt a McLarenhez 2023-ra
Formula 1

Sajtóhír: Oscar Piastri aláírt a McLarenhez 2023-ra

A RacingNews365.com értesülései szerint az Alpine tartalékpilóta, Oscar Piastri megállapodott arról, hogy 2023-ban a McLarennél versenyez Daniel Ricciardo helyett.

A napokban nagy port kavart, amikor az Alpine csapata bejelentette Oscar Piastrit, a jelenlegi tartalék versenyzőjüket, a távozó Fernando Alonso helyére. Viszont az ifjú pilóta ezt cáfolta egy Twitter bejegyzésben, ami igen csak messze menő találgatások központjába került, hogy vajon hol köthet ki Piastri, ha nem az Alpine-nál, akik nem mellesleg az eddigi pályafutásában támogatták.

Az ifjú ausztrált korábban több, más csapathoz is hozzákötötték, kiemelve a Williams-et, viszont mióta Alonso aláírt az Aston Martinhoz, azóta az Alpine és a McLaren házatáján számíthattunk a bejelentésre.

Oscar Piastri
Oscar Piastri

Úgy tűnik erre a kérdésre találta meg a választ, egy holland szakújság, akik több hírforrásból tájékozódva írták meg, hogy a McLaren-hez izgazolhatott Piastri.
Az FIA szerződés-elismerő testülete, ahol minden F1-es szerződés érvényességét ellenőrzik, állítólag Piastri új szerződését a McLarennel az Alpine-nal kötött szerződése árán érvényesítette.

A hírportál úgy tudja, hogy Piastri szerződést kötött az Alpine-nal 2022-re, de 2023-ra nem. A 2022-es szerződése állítólag tartalmaz egy opciót a Piastri szolgáltatásaira 2023-ra, de ezt a lehetőséget nem gyakorolták a szerződés aláírásától számított 30 napon belül.

Borítókép: Insagram, Oscar Piastri

Reklám

Releváns cikkek