Quantcast
Legfrissebb híreink
Hova tovább Daniel?
Formula 1

Hova tovább Daniel?

Tegnap 4 órakor jelentette be a McLaren és Daniel Ricciardo, hogy az ausztrál mégsem a wokingi csapatnál folytatja jövőre. Mindezt közös megegyezés alapján, amiről egyelőre nem tudunk semmit. Az ausztrál pilóta jövőjével kapcsolatban több végkimenetel is lehetséges. Nézzük meg, mik ezek?

470DC9DE 3F84 4652 98BB 9267313107FB | Rajtvonal Magazin
Jövő évi felhozatal, Albon és Ricciardo bejelentése előtt.
forrás: F1 Twitter

 

Vissza a Renaulthoz

Talán a legtöbbet felhozott pletyka, hogy Ricciardo visszatér a 2 évvel ezelőtti csapatához, az Alpinehoz (akkoriban: Renault). Sok dolog szól a visszatérés ellen – például, hogy 2020-ban Ricciardo nem a legszebb körülmények között vált el a csapattól. Anno a Renault az egész stratégiáját az ausztrál köré építette, aztán a pilóta – szinte váratlanul – bejelentette, hogy 2021-et már a McLarennél kezdi. Ezek után az akkori csapatfőnők, Cyril Abiteboul ezt nyilatkozta: “Biztos vagyok benne, hogy Daniel Ricciardo meg fogja bánni a döntését.”

Viszont van még esélye visszakerülni a csapathoz, mert azóta több, fő beosztásban lévő embert lecseréltek a csapatnál, például a csapatfőnököt. Picit megkavarták a posztok jelentőségét és az lett a vége, hogy Cyril Abiteboult 2020 végén kirúgták a csapat éléről, ‘22 elején pedig az Aston Martin csapatfőnökét, Otmar Szafnauert tették a helyére. A köztes időben a nem sok vizet zavaró Davide Brivio vezette az istállót.

 

Hazatérés (majdnem)

Ha valaki az alcím láttára a Red Bullra gondolt…majdnem. A vörös bikásoknál ugyanis már biztosított helye van mindkét pilótának. Viszont az AlphaTaurinál – ahol, mint sok másik Red Bullos pilóta, Daniel Ricciardo is kezdte az F1-es karrierjét – egyelőre van egy szabad hely Pierre Gasly mellett. Jó kérdés, hogy az ausztrál hajlandó lenne-e bevállalni egy ekkora visszalépést, csak azért, hogy ne kelljen visszavonulnia.

89C43031 7C00 49AE 90B5 8F2CB28ED750 | Rajtvonal Magazin
Ricciardo a Toro Rossonál

 

Schumi leváltása

Miután év elején Kevin Magnussen váltotta Nikita Mazepint, világossá vált, hogy a Mick Schumacher mégse olyan gyors pilóta, mint az 2021-ben tűnt. Az ESPN arról számolt be, hogy Günther Steiner már a Magyar Nagydíj előtt felhívta Ricciardot ebben a témában.

997FECE4 2D1D 46F6 8EE5 9EDAF54F44D7 | Rajtvonal Magazin

Reklám

 

Williams

Ez talán a legesélytelenebb eshetőség mind közül. A Williams nem engedhet meg magának egy Ricciardo kaliberű pilótát – szponzor nélkül biztosan nem, ugyanis a McLarennél 15 millió dolláros alapfizetése van az ausztrálnak.

 

Alfa Romeo

Fennáll még az a lehetőség is, hogy Zhou Guanyut váltja Ricciardo. Erről nem sok pletyka terjed az interneten, de van rá esély.

 

Az elkerülhetetlen visszavonulás

Egyszer biztosan visszavonul, de lehet, hogy ez már az idei szezon végén eljön. Daniel Ricciardo idén 33 éves, tehát nem számít kiöregedettnek, tekintve, hogy a mezőny legkorosabb pilótája, Fernando Alonso 41 éves.

Daniel

Hogy mit hoz Ricciardo jövője, heteken belül kiderül, de az biztos, hogy mi be fogunk számolni róla!

Reklám

Releváns cikkek