Quantcast
Legfrissebb híreink
Pérez szerint jobb lenne a teljesítménye, ha “kicsit másképp működtetnék” az autókat
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing looks on in the press conference after the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2022 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202208280778 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Pérez szerint jobb lenne a teljesítménye, ha “kicsit másképp működtetnék” az autókat

Sergio Pérez azt szeretné, hogy a Red Bull “kicsit másképp működtesse” az autókat.

Miután a mexikói megszerezte élete első poleját Dzsiddában, aztán Monacoban nyerni is tudott, úgy tűnt, ő is küzdeni fog a világbajnoki címért. Mára már Verstappen 92 pontra van tőle, ami csak matematikai esélyeket ad Péreznek a győzelemre, viszont a második helyet könnyedén megtarthatja év végéig. Ennek elősegítése érdekében javasolta a csapatnak, hogy kicsit másképp működtessék az autó, hogy az neki is kézre feküdjön.

“Mostanra biztosan gyorsabb az autó, mint a szezon kezdetén, de én már nem érzem annyira magabiztosnak magam benne, mint akkor”– mondta Pérez a verseny után.

A mexikói annak ellenére nem tudta legyőzni csapattársát, hogy Verstappen a 14. helyről indult, ő pedig a másodikról. Mostanra az időkülönbségek is megnőttek közöttük. Pérez 8 tizeddel ment lassabb kört az időmérőn, mint Verstappen.

“Nagyon remélem, hogy ettől a hétvégétől kicsit másképp fogjuk működtetni az autókat, így észre tudunk venni néhány különbséget, ami némi teljesítményt hozhat a mi oldalunkon.”

SI202208280534 news 1 | Rajtvonal Magazin
Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ennek ellenére csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, ez a különbség azért van, mert hétvégén “Max a saját ligájában versenyzett”. Ezt korábban Pérez is megjegyezte.

“Megtett egy kört közepeseken, ami még mindig a leggyorsabb körnek számított, annak ellenére, hogy Charles a végén egy új szettel ment. Két szett lágy abroncson kvalifikálta magát a pole-ra az egész időmérőn, és még az utolsó futamot sem tette meg. Szóval ez egy hatalmas teljesítmény volt tőle ezen a hétvégén.” – mondta Horner a tegnapi verseny után.

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images/Red Bull Content Pool

Releváns cikkek