Quantcast
Legfrissebb híreink
Aston Martin: Vettel még mindig próbál segíteni a 2023-as autó fejlesztésében
Formula 1

Aston Martin: Vettel még mindig próbál segíteni a 2023-as autó fejlesztésében

Az Aston Martin Forma 1-es csapatának csapatvezetője, Mike Krack elmondta Vettel-ről, hogy még mindig él a küzdeni akarás a négyszeres világbajnokban miután bejelentette a visszavonulását, és még mindig gondol a további fejlesztésekre, a következő évi autó kapcsán.

Nem sokkal a Magyar Nagydíj előtt jelentette be Sebastian Vettel, a Forma 1-től való visszavonulását, 15 évnyi versenyzés után, amiről mi is írtunk.
Az Aston Martin azon nyomban szerződtette a helyére a mezőny veteránját, Fernando Alonso-t, aki egy újabb csapatot haragított magára a jövő évi távozása miatt.

S annak ellenére, hogy Vettel nem igazán fog profitálni a következő évi autóból, mégis kész még segíteni nekik az idei AMR22-vel, amely igazán zabolátlan autó.
A Belga Nagydíj után megkérdezték, Krack-et, hogy Vettel még mindig gondol-e a jövőre, amire a csapatvezető kifejezetten igenleges választ adott, a motorsport.com értesülései alapján.

“Látszik, hogy mennyire profi, és mennyire elkötelezett még mindig. Aztán valami olyasmit mondott a mai megbeszélésen, hogy ‘a következő évi autó miatt gondoljatok erre’. Tehát, teljes mértékben rajta van az ügyön.”

Aston Martin

Krack szerint semmi jel nem utal arra, hogy Vettel visszavett volna a tempóból, hiszen a Belga Nagydíjon is képes volt a 8. helyre behoznia az autót.

“Ohh, nem, ő nem az a karakter. Úgy értem, ő profi, és mindent belefog adni az utolsó pillanatig. Ez egyike volt az első mondatainak, amikor informált minket a visszavonulása bejelentésekor.”

A továbbiakban Krack még megjegyezte, hogy nem beszélt Vettel-lel nagykövetté nyilvánításában.

“Őszintén mondva, még nem beszéltünk erről. Mivel a bejelentés nem sokkal a nyári szünet előtt jött. Szóval, úgy gondolom, hogy hagynunk kell neki még időt, hogy gondolkozzon erről.
Még terveket kell szőnie, és úgy gondolom, hogy mielőtt bármi mást csinálna, még szeretne pihenni. Tehát még nem beszéltünk erről.”

Borítókép/képforrás: Instagram, astonmartinf1

Releváns cikkek