Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Szürreális verseny, nem meglepő győztessel – Holland Nagydíj összefoglaló
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing, second placed George Russell of Great Britain and Mercedes and third placed Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202209040443 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Szürreális verseny, nem meglepő győztessel – Holland Nagydíj összefoglaló

A második “újkori” Holland Nagydíjat is Max Verstappen nyerte meg, annak ellenére, hogy többször is kockáztattak. Ezzel 103 pontra nőtt a holland pilóta előnye, és egyre biztosabb a második világbajnoki címe.

SI202209040450 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Annak ellenére, hogy Charles Leclerc jól kapta el a rajtot, nem tudta megelőzni Verstappent. Mögöttük Carlos Sainz és Lewis Hamilton csatázott, és egyszer össze is értek picit. Kevin Magnussen a 18. helyről indulva, szépen egerészte fel magát, de a 2. kanyar után megcsúszott és a sóderágyon keresztülcsúszva, nekiment a falnak. Szerencsére tovább tudott jönni és 15. lett.

A 15. körben kihívták Sainzot kerékcserére, de a négyből csak három kerék volt előkészítve. A spanyolnak kicsivel több mint 12 másodpercet kellett várnia arra, hogy feltegyék a bal hátsó gumiját. mindezek közben, az egyik szerelő az út közepén hagyott egy kerékkulcsot, amit Sergio Pérez a boxkiállása során kilapított.

A 44. körben Cunoda megállt a pálya szélén, mert úgy érezte, az egyik kerék nincs rendesen rögzítve, de a mérnöke mondta neki, hogy a menjen tovább, a kerekek stabilak. Ám Cunoda ekkorra már kikötötte magát, hogy kiszállhasson az autóból és ezért ki kellett mennie a boxba, hogy bekössék. Miután bekötötték, visszament a pályára, de újra félre kellett állnia, – ezúttal végleg – mert valami mégse volt 100%-os az autójában. A 48. körben virtuális biztonsági autós fázis vette kezdetét.

SI202209040486 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Az újraindítás után nem sokkal Valtteri Bottas autója is megállt, közvetlen a célegyenes végén, ezért beküldték a biztonsági autót. Sokan gumit cseréltek, köztük Verstappen is, viszont Hamiltont inkább kint tartották, így a brit pilóta indíthatta újra a mezőnyt. Még a kerékcserék alatt Sainzot veszélyesen engedték ki Alonso előtt, 5 másodperces büntetést kapott.

A 60. kör végén kiment a biztonsági autó, Hamilton újraindította a versenyt. Max Verstappent egy kört sem várt, rögtön az első kanyarban megelőzte Hamiltont. A hollandot követte George Russell és Charles Leclerc is, akiknek szintén gumielőnyük volt a brittel szemben.

A futamot Max Verstappen nyerte meg, Carlos Sainzot pedig a büntetése miatt a 8. helyre sorolták vissza.

Fb0c9WZX0AEXxrF | Rajtvonal Magazin

borítókép: Dan Mullan/Getty Images/Red Bull Content Pool

Slide Up
x

Releváns cikkek