Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Paul Di Resta: Daniel Ricciardo-val szerződést kötni “egy nagy kockázat”, Pierre Gasly a helyes választás
Formula 1

Paul Di Resta: Daniel Ricciardo-val szerződést kötni “egy nagy kockázat”, Pierre Gasly a helyes választás

A Sky Sports F1-es szakkomentátora, Paul Di Resta úgy gondolja, hogy Daniel Ricciardo jelenlegi formája szerint egy nagy kockázat lenne bármelyik csapatnak szerződést kötnie vele.

Ricciardo-nak még most sincsen ülése a 2023-as szezonra, miután a McLaren megköszönve a szolgálatait, szerződést bontott vele, és a jövő nagy tehetségét, Oscar Piastri-t szerződtette a helyére.
Az ausztrálnak tehát pár lehetősége maradt csak, s ezek közül is a legerősebb döntés az Alpine-hoz való visszatérés lenne, akiktől 2020 végén váratlanul lelépett.
Más lehetőségei között még a Haas van, ahol Mick Schumacher-t leváltva lenne esélye az amerikaiaknál versenyezni, avagy ott van még a Williams, Nicholas Latifi helyével.

Viszont, Paul Di Resta, aki a Force India versenyzőjéből lett a Sky Sports F1-es szakkokmentátora, mondta, hogy véleménye szerint egy nagy kockázat lenne szerződtetni, hiszen tempóban és konzisztenciában is gyenge teljesítményt nyújt a jelenlegi McLaren-nél is.

Daniel Ricciardo

“Arra alapozva, hogy hol van most, egy nagy kockázat lenne, nemde?” – mondta a PlanetF1 jelenlétében.
“Pár versennyel ezelőtt azt mondtam volna, hogy adjunk neki lehetőséget [2023-ra].”

Miután Pierre Gasly is az Enstone-i alakulat ülésének a várományosa lehet, ezért Di Resta szerint a francia pilóta kilépése a bikások családjából sokkal valószínűbb lehet, mind a két fél számára.
“Úgy hiszem, hogy amerre [az Alpine] tart, Pierre Gasly lenne a megfelelő választás ebben a pillanatban.”

Pierre Gasly

“Még nem láttak tőle olyan teljesítményt korábban, mint a Red Bull-nál, amit most McLaren-nél mutat. Valószínűleg, ami Daniel-t bántja, több lehet, mint amit ő hosszú idővel ezelőtt eldöntött. Vajon az rosszul volt kezelve a csapatával? Daniel, mint személy, már nem ugyanaz számomra a pályán, mint három évvel ezelőtt volt.”

 

 

Borítókép/képforrás: McLaren Media Centre, GPToday.net

Slide Up
x

Releváns cikkek