Quantcast
Nyck de Vries elégedett az időmérőn elért eredményével, annak ellenére hogy hibázott
Legfrissebb híreink
Nyck de Vries elégedett az időmérőn elért eredményével, annak ellenére hogy hibázott
Formula 1

Nyck de Vries elégedett az időmérőn elért eredményével, annak ellenére hogy hibázott

2019 Forma 2 és 2021 Forma E világbajnoka a mai nap során fogja megejteni a Forma 1-es debütálását, az Olasz Nagydíjon Alexander Albon helyén, miután a thai pilótának vakbélgyulladás miatt ki kell hagynia a hétvégét.

Az ifjú hollandnak az első F1-es időmérőjén sikerült is megvernie csapattársát, Nicholas Latifi-t, akinek nem sikerült de Vries-el egyetemben bekerülnie a Q2-be.
Viszont ezek után a 13. helyen látta meg a kockás zászlót [de Vries], ami a futamot illetően a 8. helyet jelenti számára, hiszen sokakat büntetéssel súlytott az FIA, az autókon tett egyéb módosítások miatt.
Pénteken még Sebastian Vettel Aston Martinját vezette, s véleménye szerint nem volt olyan egyszerű vissza szokni a Williams FW44-hez, hiszen utoljára a Spanyol Nagydíj idején, szintén egy szabaededzés alkalmával volt lehetősége kipróbálni az autót.

„Trükkös volt,” – jegyezte meg de Vries. „Úgy érzem, ez az egyedüli csalódás számomra az időmérő után, mivel úgy éreztem hogy több volt benne, több potenciál, de sajnos nem sikerült összerakni a csomagot. Szerintem a Q1 során megtett második köröm nagyon versenyképes volt, ami 1:22,1-re sikerült. A határon volt ahhoz, hogy bejussak vele a Q3-ba. Viszont a Q2-ben nem sikerült elég jóra.”

Nyck de Vries

De Vries a Q2 során azon volt, hogy megkísérelje a Q3-ba jutást, viszont a Roggia-sikánban hibázott, aminek köszönhetően kiesett. A holland versenyző elmondása szerint véletlenül megváltoztatott egy beálítást a kormányon, mielőtt a féktávra érkezett volna, ami a hibához vezetett.

„Megütöttem a fékerő elosztás kapcsolóját, ami a fékerő egyensúlyt 1%-al hátrébb tolta, ezért pedig blokkoltam a hátsó kerekeimet amikor a négyes kanyarba fordultam volna, ezzel elveszítve a körömet. Viszont, sikerült bejutnom a Q2-be, és az a mix amiben bent voltam, szerintem tisztességes munka volt ahhoz képest, hogy milyen rövid időn belül kellett beülnöm az autóba.”

Reklám

Nyck de Vries

Ezek után De Vries elmesélte, hogy hogyan tudta meg, hogy debütál az Olasz Nagydíjon.

„Éppen kávéztem a Paddock Club-ban egy megjelenés miatt,” – magyarázta De Vries. „Nagyon csöndes reggel volt, szóval a F3 pódiumát néztem a kezemben egy kapucsínóval, amikor James Vowles [a Mercedes főstratégája] szólt, hogy gyorsan menjek le a Mercedes-hez. Mindenki nagyon boldog volt. Próbáltam uralkodni magamon egy kicsit, mondván ‘várjunk’. Szóval ezután lementem a Williams-hez is, és mint kiderült Alex beteg volt. Remélem hamar meggyógyul és visszatér. Ezután a 3. szabadedzés megbeszélésén egyértelművé vált számomra hogy az én kötelességem lesz a szabaedzésen, és a hétvége további részében helytállni a Williams-nél.” – zárta szavait Nyck de Vries, a RaceFans.net jelenlétében.

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, nyckdevries

Releváns cikkek