Quantcast
Legfrissebb híreink
Idén kilencedszer is Leclercé a pole, Verstappen a nyolcadik
Formula 1

Idén kilencedszer is Leclercé a pole, Verstappen a nyolcadik

Az idei szezonban a kilencedik alkalommal szerezte meg Charles Leclerc a polet, Max Verstappen csak a 8. lett, mert nem tudta befejezni a gyorskörét, eddig ismeretlen okokból.

EC8C8793 3FBD 433B B6FA 6AACA7EDEB59 | Rajtvonal Magazin

Miután a harmadik szabadedzésen szinte végig esett, az időmérő elején is csak átmeneti esőgumikon tudtak menni a versenyzők. A körülményekhez viszonyítva alig hibáztak a versenyzők. Néhányszor megcsúsztak, párszor elfékezték magukat, de egy komolyabb baleset sem történt. A Q1-ben kiesett Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, Alex Albon és Nicholas Latifi.

A Q2 elejét szintén zöld oldalfalú gumikon kezdték a pilóták, de a végére a két Aston Martin és Zhou Guanyu is száraz gumikra váltott, de még nem volt elég száraz a pálya hozzá és mindhárom versenyző kiesett. Velük együtt George Russell és Mick Schumacher sem jutott tovább.

A Q3-at két versenyző kivételével mindenki lágy gumikon kezdte. Egy ideig úgy tűnt, nem válnak be szárazpályás szettek, de aztán elkezdtek jönni a gyorsabbnál gyorsabb körök. Nagyon kiélezett csata volt a poleért. Az első és a harmadik helyezett között mindössze 0.054 másodperc különbség volt. Végül Leclerc szerezte meg a polet, Pérezé a második hely és Hamilton a harmadik. Max Verstappen az utolsó két gyorsköréből egyiket sem tudta befejezni. Az elsőt egy hiba miatt a harmadik szektorban, a másodikat egyelőre tisztázatlan okból nem fejezte be.

A végeredmény:

9FE39816 7394 46D6 BE25 031AC376F13C | Rajtvonal Magazin

 

Képforrások: F1 Twitter

Releváns cikkek