Quantcast
Legfrissebb híreink
Rengeteg megszakítás, nem garantált győztes – Szingapúri Nagydíj összefoglaló
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Race winner Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Clive Rose/Getty Images,) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202210020446 // Usage for editorial use only //
Formula 1

Rengeteg megszakítás, nem garantált győztes – Szingapúri Nagydíj összefoglaló

Sergio Pérezt nem ingatta meg a hatalmas nyomás, amit Charles Leclerc tett rá és megszerezte élete 4. futamgyőzelmét. 5 alkalommal volt valamilyen versenymegszakítás.

PEREZ SZINGAPUR | Rajtvonal Magazin

 

Remekül kapta el a rajtot Pérez, ellenben a poleból induló Leclercel. Az első kanyarban már a mexikói pilóta fordulhatott be elsőként és utána már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Csapattársának, Max Verstappennek beragadt a váltója a rajtnál, ezzel 4 pozíciót vesztett és sok idő kellett neki, hogy visszaszerezze az eredeti helyét. Ricciardo és Vettel is nagyon jót rajtolt, előbbi 4, utóbbi 5 helyet javított az első két körben. Végül mindkét pilóta pontszerző helyen végzett.

A 7. körben Latifi hibájából kiesett Zhou Guanyu és a kanadai is, ezért beküldték a biztonsági autót. A 21. körben Alonsonak motorprobléma miatt meg kellett állnia a pálya szélén, ezért virtuális biztonsági autós fázis kezdődött, de csak néhány körig tartott. Ám a zöld zászló sem tartott sokáig, ugyanis Alex Albon falba tette az autóját és el kellett takarítani a törmelékeket a pályáról. 2 körrel később Esteban Oconnak is leállt a kocsija a pályán, ezzel újabb VSC fázis kezdődött. A 36. körben Yuki Tsunoda is elmérte a féktávot és összetörte az autóját, bejött a safety car és az ötödik megszakítás is elkezdődött.

SI202210020214 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Clive Mason/Getty Images/Red Bull Content Pool

Közben eljött az a pont, ami már többször is megtörtént Szingapúrban. Nem maradt elég idő a verseny befejezéséhez. Mivel a versenytáv teljesítésére 2 órájuk van a versenyzőknek, a sok megszakítás miatt nem tudták volna befejezni időben a távot és elindult az ilyenkor szokásos visszaszámlálás. Az újraindítás után Verstappen Norrist támadta, de a vizes íven nem tudta lefékezni az autót és kiment a bukótérbe – ezzel 4 pozíciót vesztett.

SI202210020380 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

George Russell a leintés előtt 31 perccel összeért Schumacherrel és jobb hátsó defektet kapott. Ezzel minden esélyét elvesztette a pontszerzésre. Az utolsó fél órában Leclerc rengeteg körön át nyomás alatt tartotta Pérezt, de egyszer elfékezte magát a monacói és onnantól nem tudott újra DRS távolságba kerülni.

SI202210020456 news | Rajtvonal Magazin
Forrás: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Végül a 2 óra letelte után leintették Sergio Pérezt, akinek még nem biztos a győzelme, mert vizsgálat folyik ellene. Az utolsó újraindításnál elvileg túlságosan lemaradt a biztonsági autótól.

Frissítés: 5 másodperces büntetést kapott Pérez, megtarthatja a győzelmet.

Végeredmény:

FeFSENFWAAUyRLo | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

Borítókép: Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Releváns cikkek