Quantcast
Legfrissebb híreink
Verstappen első rajthelye megmarad, de azért megbüntette az FIA
Formula 1

Verstappen első rajthelye megmarad, de azért megbüntette az FIA

Max Verstappen a holnapi nap során most már megerősítetten is a pole-ból fog indulni a versenyen, ami reggel 7-től fog kezdődni. Miután az FIA vizsgáló bizottsága nem adott rajtbüntetést Verstappen számára, a Lando Norris és ő közte történt esetről, amiről korábban mi is írtunk, ami pár rajtkockával hátrább helyezte volna a holnap verseny rajtja során.

Így tehát a Red Bull versenyzője egy megrovást kapott a szuper licencére, ami ezzel az első megrovása az eddigi szezon során.
Norris azt mondta, hogy azt érezte, hogy Verstappen szándékosan mozdult abba az irányba, ahonnan ő közeledett, hogy elvegye a kedvét az előzéstől mielőtt megkezdték volna a köreiket. Azonban Verstappen szerint nem egy akart mozdulat volt, csak szimplán elvesztette a kontrolt a hideg gumikon ezért hirtelen hőt szeretett volna generálni, mielőtt megkezdte volna a kört.

Miután mind a két versenyzővel beszéltek az FIA felügyelők, mindannyian egyetértettek Verstappen igazával, de megrovásban részesítették a kis híján elkövetett baleset miatt. Mivel úgy ítélték meg, hogy ezt Verstappen szándékosan csinálta, reagálva arra, hogy Norris megpróbált elhaladni mellette, de azért büntetést érdemel a korábbi hasonló esetek miatt.

“Az első autó vezetője [Verstappen] tudatában volt, hogy az 55-ös autó [Carlos Sainz Jnr] előtte és a négyes autó [Norris] hátulról közeledik, és úgy döntött, hogy pontosan ugyanabban az időben gyorsít, amikor a négyes autó úgy döntött, hogy megelőzi az első autót.” – magyarázták a stewardok.

“Sajnos az első autó gumiabroncs-hőmérsékletének hiánya miatt a sofőr átmenetileg elvesztette uralmát az autó felett, aminek következtében az az óramutató járásával ellentétes irányban forgott meg [az autó orra].”

Verstappen
Forrás: FIA.com

A stewardok leírták, hogy Norris a felügyelők szobájában egyetértett abban, hogy Verstappen lépése nem szándékos tapadásvesztés volt, és nem pedig szándékos leterelés pályapozíció védelmében. A stewardok azonban úgy vélték, hogy az eset körüli veszélyes körülmények méltóak a bajnokság éllovasának megrovására.

Reklám

“A négyes autó vezetője kijelentette, hogy ez egyszerűen egy szerencsétlen eset, de a sofőr felelőssége, hogy mindig kézben tartsa autóját” – folytatták a felügyelők.

“A büntetés tekintetében minden korábbi ilyen jellegű szabálysértés megrovásban részesült, ezért ebben az esetben is hasonló büntetés jár.”

Így tehát a holnapi rajtsorrend nem változik, és mind a két versenyző folytathatja a továbbiakban a holnapi napra való felkészülést.

FeiAofoXgAAQUnt | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

 

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram: @maxverstappen1, fia.com

 

Releváns cikkek