Quantcast
Legfrissebb híreink
Max Verstappen kétszeres világbajnok! – Japán Nagydíj összefoglaló
Formula 1

Max Verstappen kétszeres világbajnok! – Japán Nagydíj összefoglaló

Utólagos büntetés miatt Max Verstappen elég előnyt tudott szerezni ahhoz, hogy bebiztosítsa a második világbajnoki címét! A Japán Nagydíj zsinórban a második verseny, amit nem a körszámláló, hanem az óra intett le.

Verstappen VB alter7 | Rajtvonal Magazin

Esős rajtja volt a visszatérő Japán Nagydíjnak. Sergio Pérez nagyon jól ugrott ki a helyéről és már az első kanyar előtt megelőzte Carlos Sainzot. Sebastian Vettel egy merész előzést kísérelt meg az első kanyarban, de nem sikerült neki és a pályán kívül kötött ki. Nem sokkal később Sainz megcsúszott és a falnak csapódott, emiatt beküldték a biztonsági autót. Alex Albonnak motorproblémája volt és ki kellett állnia a versenyből. Néhány perccel később piros zászlót hirdettek, a versenyzőknek vissza kellett menniük a boxutcába. Kisebb felfordulás lett a közösségi médiában abból, hogy még nem lengették a piros zászlót, de már a pályán volt egy darus teherautó, ami ilyen látási körülmények között rettentő veszélyes volt.

Superdrunkmark69 on Twitter: “Here’s Gasly and Perez reacting to the truck/tractor on track, Pierre was trying to catch the back of the pack and was going much faster pic.twitter.com/Zh3HEyds9D / Twitter”

Here’s Gasly and Perez reacting to the truck/tractor on track, Pierre was trying to catch the back of the pack and was going much faster pic.twitter.com/Zh3HEyds9D

 

Miután mindenki visszatért a boxutcába, elkezdődött a várakozás, ami több mint 2 órásra sikeredett az eső miatt. Végül a versenyirányítás úgy döntött, hogy engedi versenyezni a mezőnyt, mert enyhült az eső. Viszont már nem volt elég idő befejezni mind az 51 kört, tehát egy 45 perces sprintet láthattunk Suzukában. Max Verstappen vezényelte a gördülő rajtot és egy baleset sem történt. Sebastian Vettel és Nicholas Latifi az első kör után kiment átmeneti esőgumikért. Nem sokkal utánuk, két versenyző kivételével az egész mezőny leváltotta az extrém esőgumijaikat.

A verseny végén Sergio Pérez utolérte a második Charles Leclercet és csatázni kezdtek. A monacói elmérte az egyik féktávot és átvágta a kanyart, amit jogtalan előnyszerzésnek nyilvánítottak és a futam után 5 másodperces büntetést kapott. Épp a verseny utáni interjúk közben kapták a hírt a büntetésről és arról, hogy ezzel Max Verstappen bebiztosította a második világbajnoki címét. Viszont nem mindenkinek volt ilyen egyértelmű a helyzet, ugyanis elvileg mivel nem mentek teljes versenytávot, nem kaphatnának teljes pontokat sem. Végül hivatalosan is bejelentették, hogy a hollandé 2022 trófeája.

Formula 1 on Twitter: “MAX VERSTAPPENTWO-TIME WORLD CHAMPION!!!#2TheMax #F1 pic.twitter.com/eOlI6B6un1 / Twitter”

MAX VERSTAPPENTWO-TIME WORLD CHAMPION!!!#2TheMax #F1 pic.twitter.com/eOlI6B6un1

 

Végeredmény:

Top 10 japán
Forrás: F1 Twitter

 

Borítókép: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Releváns cikkek