Quantcast
Logan Sargeant fogja vezetni a Williams-et, 2023-ban, ha minden jól alakul
Legfrissebb híreink
Logan Sargeant fogja vezetni a Williams-et, 2023-ban, ha minden jól alakul
Formula 1

Logan Sargeant fogja vezetni a Williams-et, 2023-ban, ha minden jól alakul

A Williams megerősítette, hogy junior F2-es versenyzőjük, Logan Sargeant fogja vezetni a 2023-as autójukat, hogyha sikerül megszereznie az elégséges szuper licenc pontokat.

A Forma 2-es tabellán harmadik helyen álló Sargeant tegnap a Circuit of the Americas pályáján, az első szabadedzés alatt kapott vezetési lehetőséget a Williams-nél. Nicholas Latifi távozását követően jövőre Alexander Albon partnere lesz a csapatnál.

„Úgy érezzük, hogy készen áll a versenyzésre” – mondta Jost Capito a Williams csapatfőnöke, az FIA által rendezett csapatfőnökök sajtótájékoztatóján, írja a RaceFans.net.
„Annak függvényében, hogy ha lesz elég szuper licenc pontja az Abu Dhabi Nagydíj zárultával, akkor övé lesz az ülés a következő évben.”

„Eddig egy szezonja volt a F2-ben, és nagy rajongója vagyok annak az elvnek, hogy minél fiatalabbakat vessünk be a Forma 1 világába. Mivel, Forma 1-es autókhoz hasonlítjuk az F2-őt, akkor azok szinte kamionok. Szóval próbáljuk a leghamarabb autóba ültetni, és majd meglátjuk, hogy hosszabb ideig a Forma 1-ben tud-e maradni, amiben mi is hiszünk.”

Logan Sargeant

Egy éve, hogy Sargeant csatlakozott a fiatal pilótaprogramjukhoz, a Williams azt is megerősítette, hogy az év vége előtt még két további edzésen fog részt venni a csapatnál. Ő váltja Alexander Albont a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén és Nicholas Latifit az Abu-Dhabiban zajló szezonzárón. A csapat a versenyt követő „Young Driver Test-re” is beíratja Sargeant-et, akárcsak tavaly.

Reklám

„Nagyon hálás vagyok, hogy további időt kapok az FW44-ben Mexikóban és Abu Dhabiban” – mondta Sargeant. „Az a célom, hogy a legtöbbet kihozzam az autóban töltött percekből és a csapattal, hogy építsek az Austinban és a Grove-i szimulátoron eltöltött időm során elért fejlődésemre”.

„Természetesen arra koncentrálok, hogy a Forma 2-es szezonomat Abu-Dhabiban a lehető legjobb helyen zárjam, és biztos vagyok benne, hogy az FW44-ben eltöltött időm élesen és készen fog tartani az F2 fináléjára.”

 

 

Borítókép/képforrás: williamsracing

Releváns cikkek