Quantcast
Legfrissebb híreink
A Sauber 2026-tól Audiként “folytatja”
Formula 1

A Sauber 2026-tól Audiként “folytatja”

Az Audi még a nyár folyamán derült égből villámcsapásként csatlakozott a Forma 1-hez, mint motorbeszállító, de már akkor sejthető volt, hogy nem csak ezért jöttek. Helyi idő szerint 10 órakor hivatalos közleményt adtak ki, hogy a Sauberhez csatlakoznak és egyesülnek, így 2026-tól versenybe szállnak, amikor is az új szabályok érvénybe lépnek.

Már a nyáron is érezhető volt, hogy az Audi nem csak motorbeszállítóként szeretne részt venni a Formula 1 életében, akkor még találgatták a rajongók, hogy vajon kikhez csatlakoznak. A mai nappal lehullt a lepel, be is jelentették, hogy a német autógyártó partnerséget köt a Sauberrel. Ezek mellett a közleményben az is olvasható, hogy az Audi AG partnerség mellett még részesedést is vásárolt, mondhatni a “Sauberből Audi lesz”.  Viszont 2025-ig amíg nem Audi motor lesz alattuk, addig is a jelenlegi motorbeszállítóval, a Ferrarival fogják folytatni a versenyzést.

audi
Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke (jobbra) és Oliver Hoffmann, az AUDI AG igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja. Minden jog fenntartva – Audi AG – Képszám: A224495 – Audi / Getty Images

„Az Audi hivatalos partnerévé válni nemcsak megtiszteltetés és nagy felelősség: ez a legjobb megoldás a jövőre nézve, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy segíthetünk az Audinak elérni a Forma 1-es útjára kitűzött célokat.” – jelezte Fred Vasseur, a Sauber csapatfőnöke a Mexikói Nagydíj során.

„Egyértelmű számunkra, hogy mindkét vállalat ugyanazokat az értékeket és jövőképet vallja. Bízunk benne, hogy egy erős és sikeres partnerséggel elérjük közös céljainkat.” – nyilatkozta Finn Rausing, a Sauber Holding elnöke.

 

 

 

Borítókép/Featured image: AUDI AG – All rights reserved – Image No: A225892

Reklám

Releváns cikkek