Quantcast
Legfrissebb híreink
Seidl: A McLaren egy nagyszerű lehetőséget szalasztott el
Formula 1

Seidl: A McLaren egy nagyszerű lehetőséget szalasztott el

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl, elismerte, hogy nagyot csalódtak az előző hétvégi teljesítményük miatt, ahol mind a két autójuk a pálya szélén végezte. Amivel végül halvány esélyeik maradtak a konstruktőri bajnokság 4. helyének a megszerzésére.

A nagydíj első körében Daniel Ricciardo-nak sikerült a falban végeznie, aminek köszönhetően az ausztrál kiesett. Ezek után még Lando Norris motor meghibásodása és kiállása is hátráltatta a csapatot az Alpineal folytatott csatájukban, miközben a franciák a top 10-ben végeztek. Ezzel pedig a szombati sprintverseny után 2 pontról, 19-re növelte az Alpine az előnyét.

“Termeszetésen, ami ma történt, egy nagy csalódás, mivel egy nagyszerű lehetőségtől estünk el,” – mondta Seidl a RaceFans.net-nek vasárnap.

“Viszont a végén, ezt el kell fogadnunk, hogy nem teljesítettünk jól csapatként.”

Seidl
Lando Norris: Most arra fókuszálunk, hogy erős [helyen] végezzünk Abu Dhabi-ban
Seidl elmondta, hogy a csapat “küzdött az általános teljesítménnyel” Brazíliában. Míg Ricciardo a Kevin Magnussennel történt ütközés miatt esett ki, addig Norris büntetést kapott a Charles Leclerc-el való összetűzés miatt, és nem sokkal motor problémák miatt ő is a pálya szélére kényszerült.

“Két incidens volt a pályán, amire nem igazán volt szükség, ugyanakkor a bajnokság negyedik helyéért küzdő fő riválisunk, az Alpine nagyot ment. Ezzel olyan helyzetbe kerültünk, hogy 19 pont a lemaradásunk Abu Dhabi előtt, ami nyilvánvalóan megnehezíti, hogy a 4. helyért folytatott harcban maradjunk. Ugyanakkor versenyképes és sportos srácok vagyunk, amíg ez nagyon egyértelműen lehetséges, egyszerűen csak magunkra fogunk koncentrálni, és biztosak leszünk benne, hogy Abu Dhabiban még egyszer mindent beleadunk [hogy a legjobbunkat nyújtsuk]. Aztán a végén bármi is lesz a végeredmény, el kell fogadnunk.”

Reklám

 

 

Borítókép/képforrás: Twitter, @McLaren

Releváns cikkek