Quantcast
Legfrissebb híreink
A Ferrari bejelentette, hogy Frédéric Vasseur veszi át Mattia Binotto megüresedett helyét
Formula 1

A Ferrari bejelentette, hogy Frédéric Vasseur veszi át Mattia Binotto megüresedett helyét

A Ferrari a délelőtti órákban jelentette be, hogy a F1-es csapatuk vezetését az Alfa Romeo-tól távozó Frédéric Vasseur veszi át.

Vasseur az Alfa Romeo-tól 6 évnyi kemény munka után hagyja ott a csapatot, amiről mi is írtunk korábban, hogy átvegye a távozó Binotto-tól a csapatvezetői szerepet, aki ezt 2019-től tartotta a magáénak.

Ebben a helyzetben a Ferrari gyorsan reagált és vetette be Vasseur-t, aki majd csak 2023. január 9-én fogja átvenni a csapatvezetői és a vezérigazgatói szerepeket. Ami magába sugallja, hogy kevesebb felelősséget hárítanak rá, ugyanis egy ügyvezető vagy vezérigazgató kerül föléje, mivel Binotto a csapatfőnöki és ügyvezetői pozíciót töltötte be.

Ezzel pedig Frédéric Vasseur lett a Ferrari 23. csapatfőnöke, a csapat 72 éves pályafutása során.

Ezen kívül Vasseur a F1 előtt még a hajdani GP2-es [ma már, 2017 óta Formula 2-re átnevezett] versenysorozatban volt sikeres az ART Grand Prix csapatával, ahol Nico Rosberget és Lewis Hamiltont segítette a 2005-ös, és a 2006-os címeikhez.

Frédéric Vasseur

Reklám

Vasseur pedig így reagált a történtekre

“Nagyon örülök és megtiszteltetés számomra, hogy csapatfőnökként átvehetem a Scuderia Ferrari vezetését. Mint valaki, aki élethosszig tartó szenvedélye volt a motorsportnak, a Ferrari mindig is a versenyzés világának csúcsát jelentette számomra. Várom, hogy együtt dolgozhassak a tehetséges és igazán szenvedélyes Maranellói csapattal, hogy tiszteljük a Scuderia történelmét és örökségét, és szerte a világon teljesíthessek Tifosi számára.”

Emellett még a Ferrari vezérigazgatója is üdvözölte a francia szakember érkezését a csapathoz

“Örömmel üdvözöljük Fred Vasseurt a Ferrarinál csapatfőnökként. Pályafutása során képzett mérnökként sikeresen egyesítette technikai erejét azzal a következetes képességgel, hogy kihozza a legjobbat pilótáiból és csapataiból. Ez a megközelítés és az ő vezetése az, amire szükségünk van ahhoz, hogy újult erővel lendítsük előre a Ferrarit.”

 

 

Borítókép: Instagram, @scuderiaferrari

Reklám

Releváns cikkek