Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso hibákra számít az “újonnan” élmezőnybe térő Aston Martintól
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso hibákra számít az “újonnan” élmezőnybe térő Aston Martintól

Fernando Alonso az Aston Martin hibáira számít, amint a csapat a Forma-1 élmezőnyébe tér, ahogy az már a szabadedzések során is látható volt.

Miután az új szezon elkezdődött, és véget ért az első szabadedzés, Alonso nem igazán tudja, hogy a csapat milyen magasra teheti a lécet a bahreini időmérő során.

“Őszintén mondva, nem tudom, hogy milyen pozíció lesz jó nekünk. A tesztek után úgy tűnt, hogy a Q3-ba biztosan bejuthatunk és az első pár verseny során annyi pontot szerezhetünk amennyit tudunk.”

Az Aston Martin a 2022-es szezon során a 7. helyet érte el a csapatok között, ami azt is jelentette, hogy egyetlen egyszer sem végeztek a legjobb öt között.
Alonso, aki a 32 nagydíj győzelmével és két világbajnoki címével rutinosnak mondható az élmezőnyben, elmondása szerint teljesen más nyomás helyezkedik azokra, akik az élmezőnyben harcolnak. Ezért a csapat véthet hibákat, ahogy a magasabb szintű elvárásokhoz próbál alkalmazkodni.

“Nagyon egyszerű hibát véteni. A harc nem ugyanolyan szinten van, mint amikor 12-14. helyek helyett a legjobb ötben való végzésért megy a harc. A nyomás és az adrenalin szint is más. Sok mindenben kell még a csapattal fejlődnünk ebben a folyamatban. Szóval számítok arra, hogy akár a csapat, akár én is hibákat fogunk véteni.”

Alonso nincs meggyőződve arról, hogy az Aston Martin készen áll arra, hogy a Red Bull-al küzdjenek meg a világbajnokságért.

“Ez egy teljesen új csapat, új folyamatokkal. Tehát egy lábbal még a földön kell maradnunk. Hosszútávon a világbajnokság megnyerése kell, hogy a cél legyen, viszont szerintem még ez nem az az év.”

Viszont elmondása szerint a csapat jó lépéseket tett azért, hogy egy igen komoly erőt képviseljenek a mezőnyben.

“Szerintem büszkének kell lennünk arra, amit eddig megtettünk. Ez egy nagyon intenzív 2-3 hónap volt a gyárban, az elmúlt időben. Rengeteg időt eltöltöttünk a szimulátorban, és a tárgyalások során is, hogy felkészüljünk minden egyes problémára, amikkel a következő versenyek során találkozhatunk.”

“Az a tudás, amivel ez a csapat rendelkezik, az a tehetség, amivel ez a csapat rendelkezik, valószínűleg példátlan. Szóval ez nagyon bíztató a jövőre nézve.”

Így néz ki az idei, 2023-as Bahreini Nagydíj menetrendje

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek