Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Red Bull 1-2, Alonso a dobogón – Bahreini Nagydíj összefoglaló
Formula 1

Red Bull 1-2, Alonso a dobogón – Bahreini Nagydíj összefoglaló

Verstappené a győzelem, Alonso és az Aston Martin dobogós! A Ferrari rajongók legszívesebben kardjukba dőlnének, de a “Bahreini átok” szempontjából még nincs minden veszve számukra.

futam vegeredmeny | Rajtvonal Magazin

A szezon első versenyét Max Verstappen nyerte, második Pérez lett. A laikusok ebből már le is vonták a következtetést, hogy ez a szezon pont olyan unalmas és a Red Bull által dominált lesz, mint a tavalyi. Egy verseny persze nem mérvadó, nézzük is meg, mi történt a mai futamon.

A rajtnál Verstappen különösebb fenyegetés nélkül megtartotta az első helyét és a futam végéig el sem engedte azt. Csapattársa, Sergio Pérez viszont rosszul rajtolt és a két Ferrari szendvicsként zárt a mexikóira. Végül az első kanyarba befordulva Leclerc volt a második, Pérez a harmadik, Sainz pedig a negyedik. Lewis Hamilton azonnal két helyet javított a rajtnál.

M357194 | Rajtvonal Magazin
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Fernando Alonso a rajt után visszaesett, miután Lance Stroll nekiment az egyik kanyarban. Később, a 12. körben viszont már George Russellt támadta a spanyol s a 13. körben meg is előzte. Egy kerékcserével később, a 38. körben pedig Hamiltonnal csatázott Alonso. Több kanyaron át fej-fej mellett mentek, váltották a pozíciókat, míg végül Alonso végleg megelőzte korábbi csapattársát. A 45. körben Carlos Sainzot is sikeresen meg tudta előzni, így harmadikként futott be az Aston Martin versenyzője.

Az újonc versenyzők nem tartogattak meglepetést. Oscar Piastri végig hátul volt, aztán a csapat kihívta kormányt cserélni. A csere közben valamit elhibáztak és az autó leállt. Több, mint egy perc próbálkozás után sem sikerült újraindítani a kocsit, így Piastrinak a 15. körben véget ért a verseny. Nyck de Vries a tizennegyedik, míg Logan Sargeant a 12. lett.

Charles Leclerc a szép rajt után egyre csak esett vissza. Miután Pérez visszavette tőle a második helyet, a 49. körben leállt az autója, és számára is véget ért a futam. Csapattársa, Carlos Sainz egy ideig tudta tartani a 3. helyet, de a 45. körben őt is megelőzte Alonso.

Esteban Ocon volt a harmadik versenyző a versenyen, aki nem fejezte be a futamot. Mikor felállt a rajtrácsra, túlment a kijelölt helyén és ezért kapott egy 5 másodperces büntetést. Mikor ezt le akarta tölteni, a szerelők korán kezdték cserélni az orrkúpot, emiatt kapott egy 10 másodperces büntetést. A boxutcából kihajtva pedig átlépte a sebességhatárt és erre is kapott egy 5 másodperces büntetést. Végül a csapat úgy döntött, hogy ezt nem érdemes folytatni és kihívták a franciát.

Végül az 57. kör végén Verstappen átszelte a célvonalat és megszerezte pályafutása 36. győzelmét. Mögötte ért be Pérez, Alonso, Sainz és Hamilton. Lance Stroll a 6. lett, tehát az Aston Martin dupla pontszerzést is ünnepelhet a dobogó mellett.

Slide Up
x

Releváns cikkek