Quantcast
Legfrissebb híreink
Marko: Bármikor visszavonulhatok
Formula 1

Marko: Bármikor visszavonulhatok

Helmut Marko elmondása szerint bármikor befejezheti a munkáját a Red Bullnál, ami a csapat tanácsadói szerepkörét fedi le.

Az osztrák, aki a Red Bull junior versenyzői programjának a feje, egy igazán erős, a véleményét nem véka alá fedő emberként ismert.
Azonban, senki sem vonhatja kétségbe a hatékonyságát, hiszen az ő munkájának köszönhetően is vált Sebastian Vettelből és Max Verstappenből többszörös világbajnok. Rajtuk kívül pedig még Carlos Sainz és sokat köszönhet a szakembernek.

Marko lassan eléri a nyolcvan éves kort, szóval felmerülhet a kérdés, hogy mikor szándékozik visszavonulni.
A válaszában keveset árult el erről a témáról, de elmondta, hogy bármikor megtörténhet.

“Szabad ember vagyok. Bármikor abbahagyhatom, ha már nem vagyok többé boldog tőle, de majd úgyis elhozza a jövő a választ.”

A Red Bull nehéz időkön van túl, ugyanis tavaly októberben hunyt el Dietrich Mateschitz a csapat alapítója és tulajdonosa.
Ezáltal a szervezet vezetését Oliver Mintzlaff vette át.

Marko már kétszer találkozott Mintzlaff-al, viszont szerinte már nincs meg az a egyenes, személyes és barátságos kapcsolat a mostani vezetéssel.

“Kétszer találkoztunk, és kapott némi betekintést [a munkánkba], hogy mennyire fog reagálni az elképzeléseinkre, azt még nem tudjuk. A Red Bull Racing mindig is nagyon független volt.”

“Ez már nem olyan, mint amikor egy tréning vagy edzés program után telefonon keresztül jelentem [az eredményeket]. A direkt, személyes és a barátságos kapcsolat már nem létezik. Didi [Dietrich Mateschitz] egy vizionárius volt, akinek voltak érzései. Ezt sem látom már.”

A Red Bull igen sikeres történelmi eredményekkel bír, mióta 2005-ben beléptek a Forma-1 mezőnyébe, bezsebelve öt konstruktőri, míg addig hat egyéni világbajnoki címet.
Az idei 2023-as szezonnyitót elnézve pedig, nagy esély nyílhat még az osztrák csapat számára, hogy még további eredményekkel növeljék az eddigieket.

Marko másolással vádolja az Aston Martint

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek