Quantcast
Legfrissebb híreink
A Ferrarinak kellene küzdenie a Red Bullal, de valami mindig félrecsúszik
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

A Ferrarinak kellene küzdenie a Red Bullal, de valami mindig félrecsúszik

A Ferrari tempója elképesztő gyors, viszont mindig valami hiba csúszik a gépezetbe, ezért feltettük a kérdést: Mi okozza ezt?

Nos, Jo Ramirez aki a legendás McLaren csapatkoordinátor volt a Senna- Prost korszak idején, 2023-ban a jelenleg második erőt képviselő Ferrarit fogja segíteni, hogy minél hamarabb túllendüljenek mechanikai és megbízhatósági problémáikon.

A Frédéric Vasseur éra hivatalosan is kezdetét vette a Bahreini Nagydíj hétvégéjén, de már az első jelentkező problémák nagyon a tavalyiakra hajaznak. Habár a Ferrari töltötte ki a második sort a vasárnapi versenyre, szombati teljesítményük elhalványult. Charles Leclerc technikai meghibásodás miatt feladni kényszerült a versenyt, míg Carlos Sainz a 12 pontot érő negyedik helyen futott be, Max Verstappen domináns Red Bullja mögött 48 másodperccel.

A Ferrari szurkolók minden bizonnyal jobb kezdést vártak a tavalyi, stratégiai, boxutcai, és egyéb hibákkal teletűzdelt szezonjuk után, de jelen állás szerint a sikerre még legalább várniuk kell egy pár napot. Amint az már ismert, a maranellói csapat 2022 végén megvált a csapat akkori csapatfőnökétől, Mattia Binottotól, akinek sajnos nem sikerült sikerre vinni a csapatot. Vasseur máris rengeteg újítást vezettet be, de vajon ki fog ez fizetődni a vöröseknek?

Ramirez hiszi, hogy a Ferrari rendelkezik a szükséges alapokkal, hogy lecsökkentse a Red Bull jelenleg horribilisnek tűnő előnyét. Ugyanakkor kiemelte, a csapat [Ferrari] még mindig a saját maga legnagyobb ellensége lehet.

“Mindig van valami problémájuk, de ha megoldják ezeket, a Red Bull nyomában lehetnek. Viszont a Mercedest sem szabad elfelejtenünk, akkor sem, ha jelenleg nem teljesítenek a legjobban. Ők egy elképesztő csapat, erős alapokkal és két tehetséges pilótával, szóval négy-öt versenyen belül már az élmezőnyben láthatjuk majd őket.”

Max Verstappen, Red Bull Racing, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari
Fotó: Lars Baron/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mindazok ellenére, hogy a 22′-es szezon elején még a Red Bullal folytatott győzelmi harccal volt elfoglalva a maranellói csapat, a szezon végére a második hellyel kellet beérniük, éppen, az évad végére felerősödő Mercedes előtt.

Habár a Mercedes most látszólag jelentős problémákkal küzd, Ramirez szerint nem szabad megfeledkeznünk a nyolcszoros világbajnok csapatról sem, ugyanis képesek magukat visszaküzdeni az élre.

Ha jelenleg reálisan látjuk a dolgokat, elkezdhet tudatosulni bennünk a gondolat, hogy Max Verstappen nagy eséllyel megszerzi majd harmadik világbajnoki címét a Red Bullal idén, viszont a konstruktőri összecsapásban már több izgalom várható, nem szabad megfeledkeznünk az Aston Martinról sem, akik az idei szezonra jelentősen javulva Bahreinben már a Ferrarikat szorongatták.

Mindenesetre, egy izgalmas szezon elé nézhetünk, ahol a Ferrari kijavíthatja hibáit és újra visszajuttathatja magát az Forma-1 élére. Vajon sikerülhet-e nekik?

Red Bull szezonnyitó dominancia – ilyenre már 25 éve nem volt példa

Forrás: Planetf1.com  

Releváns cikkek