Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: Valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerével
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: Valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerével

Fernando Alonso célba vette az FIA-t, és úgy érzi, valami nagyon nincs rendben az FIA rendszerében a késői büntetése miatt, amely a Szaúd-Arábiai Nagydíjon elért dobogójába került.

Frissítés: Alonso mégis visszaszerezte a 100. dobogóját

A történet először a rajtnál kezdődött, ahova a spanyol versenyző rosszul állt fel. Emiatt Esteban Ocon bahreini példájára hasonlóan kapott egy öt másodperces büntetést, amit a boxkiállása során töltött volna le, ha az egyik csapattag hozzá nem ért volna az autóhoz. Erre a megállapításra az FIA csak a dobogós ceremónia végeztével jött rá, ezért azonnyomban is adtak is neki egy tíz másodperces büntetést. Ez Alonsonak a harmadik helyébe került, mivel George Russell a tíz másodpercen belül ért be mögötte, azonban Lewis Hamiltonnak már nem sikerült beelőznie.

“Szerintem ez a nap nem túlságosan jó a rajongók számára, amikor van 35 köröd arra, hogy alkalmazd a büntetést és tájékoztasd [őket] erről. Valami nagyon nem stimmel a rendszerben, de ez van.”

“Sajnálom a szurkolókat. De nagyon élveztem a dobogót. Megvolt a trófea, voltak képeim, pezsgővel ünnepeltem, és most, hogy 15 vagy 12 pontom van, az tényleg nem sokat változtat számomra. De az FIA számára ez egy kicsit szomorú.”

Alonso úgy érezte, hogy az FIA-nak inkább fel kellene gyorsítania a döntések meghozatalát, mintsem átdolgoznia az eljárást, mivel úgy érezte, ha a verseny közben értesül a 10 másodperces büntetésről, nagyobb előnyt tudott volna kiharcolni Russell előtt, hogy megőrizze harmadik helyét.

“Szerintem vissza kell térni a józan észhez. Nem kell semmit sem kitalálni. Azt mondták, hogy öt másodperces büntetésem van, így egy kicsit keményebben nyomtam. Hét másodpercet szerzek, és kifizettem a büntetést. A második etapban nem volt vizsgálat, és nem is volt információ erről. Semmi, de semmi!”

Reklám

“Ha valaki azt mondja nekem, hogy 10 másodperced van, akkor 11 másodpercre próbálok elnyúlni.”

Alonso azért feltartotta a kezét az első büntetésért, amiért a rajtrácson kívül volt, és szeretné átnézni a fedélzeti felvételeket, hogy elkerülje a hasonló incidenseket.

“Újra meg kell néznem a versenyt. De úgy tűnik, túlságosan balra voltam. Szóval az én hibám volt, amire jobban oda kell figyelnem. Ami egy kicsit furcsa is, hogy két versenyen, két autó ugyanaz a büntetés, Esteban és én.  Szóval talán ez az autók vagy a Halo, bármi is legyen az, ami kölcsönhatásba lép a látásmóddal, hogy hogyan pozícionáljuk az autót. Viszont mindegy is, ez az én hibám volt.”

https://rajtvonalmagazin.hu/formula-1/2023/03/19/perez-gyozott-alonso-megsem-dobogos/

Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek