Quantcast
Legfrissebb híreink
Jos Verstappen: Sergio Pérez tudja, hogy nem sokszor van esélye a győzelemre
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Jos Verstappen: Sergio Pérez tudja, hogy nem sokszor van esélye a győzelemre

Miután Jos Verstappen végignézte, ahogy fia lemaradt a győzelemről, finom célzást küldött a Szaúd-Arábiai Nagydíj futamgyőztese Sergio Pérez felé.

Árulkodó kép jelent meg a tévéközvetítésben, amikor Pérez a Red Bull csapatával ünnepelt, és egy meglehetősen morcosnak tűnő Jos Verstappen mellett haladt el. Bár ezt később egy szerencsétlen kameravágással magyarázták, az idősebb Verstappen gyakran nem titkolja csalódottságát, ha nem a fia áll a dobogó legfelső fokán.

A futam után Verstappen megvédte a fiát, ahogy elvette a leggyorsabb kör bónuszpontját Péreztől, és megjegyezte, hogy a mexikói nem gyakran van olyan helyzetben, hogy nyerjen.

“Egyszerűen tudtam, hogy meg fogja csinálni. Szép, nem igaz? Így legalább ő marad az élen a bajnokságban. Természetesen mindannyian nyerni akarunk, de ez ma nem volt lehetséges. A különbség túl kicsi volt ehhez. Nem hiszem, hogy ő [Pérez] olyan gyakran kap lehetőséget. Ő is látja ezt, és akkor nekimegy.”

“A kvalifikáción ellenünk ment. Balszerencse, de nem fogok ebbe belemenni. Viszont Max könnyedén megszerezhette volna a pole pozíciót, ami után a verseny is egy kicsit könnyebb lett volna. Mert tulajdonképpen már előre megjósoltuk, itt elég nehéz előrébb jönni. Ez egy hosszú kanyarokkal teli pálya, nehéz ott különbséget tenni. Nehezebb pályákra és több kanyarra van szükségünk.”

Perez gondolkodásmódjának említése mellett Jos Verstappen figyelmeztetést is küldött a mezőny többi tagjának, hogy az eddig két egykörös sikert arató RB19 teljesítménye csak javulni fog.

Reklám

“Úgy tűnik, dominánsak leszünk. Nagyon jó autónk van. Ha láttátok, milyen könnyen elhajtottak most is, egy másodperccel gyorsabbak.”

“Hogy ezt idén megelőzhetik-e a többiek? Nem tudom. Az sem biztos, hogy majd megállunk, és végül mi is jövünk majd frissítésekkel.”

Pérez győzött, Alonso mégis dobogós – Szaúd-Arábiai Nagydíj összefoglaló

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek