Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Egy rivális csapat alattomos módon használja ki a Red Bull régi hibáit
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Egy rivális csapat alattomos módon használja ki a Red Bull régi hibáit

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt állítja, hogy egy rivális csapat vette célba a szponzoraikat, miután tavaly megbüntették őket az költségvetési korlátok megsértése miatt.

A világbajnok Red Bull volt az egyetlen a tíz csapat közül, amelynek a 2021-es szezonra vonatkozó költségvetési sapka-nyilatkozatát az FIA egy hosszas ellenőrzési folyamatot követően nem hitelesítette, bár az Aston Martin és a Williams esetében is eljárási szabálysértést állapított meg az irányító testület.
A csapat tagadta, hogy tudatosan túlköltekezett volna, de később megállapodást írt alá az FIA-val, amelyben elfogadta a kiadási sapka kisebb megsértését, és pénzbüntetéssel, a 2023-as évre vonatkozó kiadási sapka csökkentésével, valamint az aerodinamikai tesztelési engedélyük 12 hónapra szóló 10%-os csökkentésével büntették őket.

Horner azt állította, hogy egy meg nem nevezett rivális csapat szándékosan használta ki a költségvetési sapka megszegése miatti felhajtást, hogy a Red Bull szponzorait célba vegye.

“Ez beszennyezett minket. Az ilyen dolgokat a riválisok kihasználják. Az egyikük kapcsolatba lépett a szponzorainkkal és partnereinkkel, és azt sugalta, hogy lejáratjuk a márkáikat. Ez egyszerűen aljas dolog volt.”

Annak ellenére, hogy Max Verstappennel megnyerték a legutóbbi két világbajnokságot, és a 2022-es szezont uralva 2013 óta először szereztek konstruktőri címet, a Red Bull időnként viták tárgya volt.

A csapat 2021-ben a Mercedesszel folytatott intenzív küzdelme során, ahol Max Verstappen és Lewis Hamilton többször is összecsapott a bajnoki címért harcolva, a közösségi médiában a két pilóta rajongói között fokozott feszültséghez vezetett, amely ismét fellángolt, miután a Red Bullról kiderült, hogy megsértette a költségvetési sapkát.
Horner azt sugallja, hogy az őket ért kritikák intenzitása csökkenne, ha lenne egy olyan brit versenyzőjük, mint egy bizonyos brackley-i csapatnak [a Mercedesnek].

Reklám

“Könnyen rosszfiúnak néznek minket emiatt.”

A Red Bull uralta a 2023-as szezon kezdetét, két pole pozíciót és két kettős győzelmet aratott az első két fordulóban, Bahreinben és Szaúd-Arábiában. Horner azonban azt mondja, nem számít arra, hogy a dominanciájuk az egész szezonban megingathatatlan lesz.

“Mindig van valami, mindig van egy technikai utasítás, ami megváltoztatja a játékot. Garantálhatod, hogy a többiek azon mesterkednek majd, hogy hogyan lassíthatnak le minket. Ez a játék része. Ha már átélted ezt korábban, akkor sokkal tapasztaltabbá válsz abban, hogyan kell ezt meglovagolni.”

Horner: Hamilton már nem férne be a Red Bullba

Reklám
Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek