Quantcast
Legfrissebb híreink
Craig Pollock megerősítette, hogy a visszatérést tervezi egy új “egyenlő nemű” csapattal
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Craig Pollock megerősítette, hogy a visszatérést tervezi egy új “egyenlő nemű” csapattal

A korábbi British American Racing Forma-1-es csapatfőnöke, Craig Pollock megerősítette, hogy 2026-ban egy új csapattal tervezi a visszatérést a sportágba.

Az év elején az FIA megnyitotta a pályázatokat új csapatok számára, amelyek 2025-ben, 2026-ban vagy 2027-ben szeretnének belépni az Forma-1-be. Pollock azt tervezi, hogy beadja a pályázatot új projektjével, amely a Formula Equal nevet viseli.
Szándéka szerint a csapatban a nemek között minden szinten egyenlő arányban lesznek jelen a nemek.

“A koncepció és az ötlet az volt, hogy megpróbáljunk egy olyan F1-es csapatot létrehozni, amely 50%-ban férfi, 50%-ban női, ami rendkívül nehéz, ha már van egy meglévő csapat. Sokkal egyszerűbb egy tiszta papírral [kezdeni].”

Az FIA korábban jelezte, hogy a jövő hónap végén fogja megerősíteni, hogy mely leendő csapatok közül fognak kikerülni az esélyes csapatok. A kritériumok között szerepelnek majd a fenntarthatóság, az EDI (egyenlőség, sokszínűség és befogadás) és a társadalmi hasznosság szempontjai.

A pletykák szerint Pollock projektje mögött Szaúd-Arábia áll, amely 2021-ben egy dzsiddai futammal csatlakozott a naptárhoz. Ezzel pedig az ország szeretné növelni részvételét a motorsportban, és az elmúlt években a Formula E és a Dakar tereprally házigazdája is volt.

Az ország motorsport-szövetségének elnöke, Khalid Bin Sultan Al Faisal herceg januárban azt mondta, hogy szívesen vonzana csapatokat az országba.
Pollock elmondása alapján végre lenne egy olyan csapat, amely valóban Európán kívül van.

Reklám

“Ezt alulról kell felépíteni egy Öböl-menti államban, és ez a célunk. Ez egy hosszú távú projekt – ez nem rövid távú.”

A finanszírozás forrását illetően Pollock elmondta, hogy cége intenzív tárgyalásokat folytat egy öböl menti országgal.

Pollock korábban az 1997-es F1-es bajnokot, Jacques Villeneuve-t menedzselte. Ő alapította a British American Tobacco által támogatott BAR csapatot, amely 1999-ben Villeneuve-vel az élen indult neki a szezonnak. Azonban Pollockot a csapat harmadik versenyszezonjának a végén leváltásra került.

De la Rosa: Alonso még egy világbajnoki címet érdemel

Reklám
Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek