Quantcast
Legfrissebb híreink
Zak Brown: Norrisnak nincsen kilépési záradéka
Fotó: McLaren
Formula 1

Zak Brown: Norrisnak nincsen kilépési záradéka

A McLaren főnöke, Zak Brown elárulta, hogy Lando Norrisnak nincsen kilépési záradék a szerződésben, és úgy véli, hogy a brit végig fogja kísérni őket az úton.

A 23 éves versenyző a sportág egyik legmagasabban jegyzett pilótájává nőtte ki magát, de még mindig nem szerzett futamgyőzelmet, és úgy tűnik, távolabb van ettől, mint valaha, mivel a McLaren a 2023-as szezon kezdetén az utolsó helyeken küszködik.

A 2022 februárjában aláírt szerződéshosszabbítással Norris a 2025-ös szezon végéig kötődik a csapathoz, de a jövője továbbra is fontos beszédtéma, mivel a McLaren nehézségei folytatódtak.
A Norris jövője körüli szinte folyamatos pletykák ellenére a McLaren vezérigazgatója, Brown ragaszkodik ahhoz, hogy a pilóta jelenleg a csapat azon céljára összpontosít, hogy a következő két évben egy bajnok esélyes autót építsen.

Amikor arról kérdezték, hogy milyen lehetőségei vannak a szerződést illetőn, Norris számára eléggé borús választ adott.

“Nulla kilépési záradékkal rendelkezik. Végső soron, amikor a szerződése legközelebb lejár, ha nem teljesítünk, és ő nem érzi úgy, hogy futamokat tud nyerni és versenyezni tud a bajnoki címért, akkor azt hiszem, hogy bárki, legyen az versenyző vagy csapattag, [fontolgatná a távozást]. Így mindannyian azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.”

“Szerződése van velünk, és ami a legfontosabb, hogy nagyon boldog itt, látja a fejlődést, amit elérünk, és csapatjátékos. Szóval, még a szerződéstől eltekintve is arról van szó, hogy boldog környezetben van, velünk tart az úton, és van még egy kis időnk, hogy bebizonyítsuk neki, hogy egy olyan autót adunk neki, amely képes nyerni.”

Reklám

“Most még elég könnyű, de ha két év múlva is itt ülünk majd, és a szerződése a vége felé közeledik, akkor más lesz a helyzet. Megértem, ha azt mondja, hogy ‘Nekem egy győztes versenyautóban kell ülnöm’. Viszont most azt hiszem, mindannyian arra koncentrálunk, hogy megszerezzük azt az autót, szóval szerintem túl korai lenne még bármi más miatt aggódni.”

Brown emellett megdicsérte Norris újonc csapattársát, Oscar Piastrit is.

“Nagyon elégedett vagyok a versenyzői felállásunkkal. Úgy gondolom, Lando óriási tapasztalattal rendelkezik. Ez már az ötödik szezonja, ami őrület, ha belegondolunk, milyen fiatal.”

“Oscar szenzációs újoncnak tűnik, így nagyon izgatottak vagyunk, és nagyszerű munkát végzett Szaúd-Arábiában, míg a teszteken is remekül teljesített. Úgy gondolom, hogy a versenyzői felállásunk az egyik nagy erősségünk most, és izgatottan várom, hogy mindannyian együtt dolgozzunk, hogy megadjuk nekik azt az autót, amire szükségük van ahhoz, hogy az élre kerüljenek, mert úgy gondolom, hogy két olyan versenyzőnk van, akik bajnoki kaliberűek.”

Óriási fejlesztéssel készül a McLaren nyár közepére

Reklám

Forrás: skysports.com  

Releváns cikkek