Quantcast
Legfrissebb híreink
Újra Verstappené a pole, viszont a Mercedes is feltámadt
Formula 1

Újra Verstappené a pole, viszont a Mercedes is feltámadt

Óriási körrel szerezte meg Max Verstappen első poleját Ausztráliában, a többiek nem tudtak visszavágni a holland 1:16,732-es körére.

Max Verstappen pole
Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Q1-ben a csapatok a teljes időmérőre esőt jósoltak, majd folyamatosan eltolták az előrejelzéseket, és végül meg sem érkezett az a bizonyos eső.

Rögtön 2 perccel az időmérő kezdete után Sergio Pérez az első gyorskörén kiesett. Elfékezte a hármas kanyar féktávját, majd a kocsi elásta magát a sóderágyban. Nem újkeletű hiba ez a mexikóitól. A harmadik szabadedzésen végig ugyanebben a kanyarban szenvedett. Pérez azt rádiózta, hogy meg kell oldaniuk ezt a problémát, ami inkább technikai, mintsem vezetői hibára utalnak. A kommentátorok szerint a dinamikus fékerő-elosztásnál lehet problémája az autónak, de még semmi sem tisztázott.

Végül az első szakaszban Pérezen kívül Oscar Piastri, Zhou Guanyu, Logan Sargeant és Valtteri Bottas esett ki. Alexander Albon meglepően jó teljesítményével a Q3-ig juttatta a Williamset.

A Q2-ben előkerültek az utcai pályák mumusai, az állatok. Ebben az esetben egy kismadár kóricált a pálya egyik nagyon gyors szakaszán, és a közvetítésbe is pont bekerült, ahogy Verstappennek nagyot kell nyitnia a kormányon, hogy ne üsse el a madarat.

Nico Hülkenberg olyat mutatott, amit egy Haasból senki se nézett volna ki. Az előző két versenyen is látszott, hogy a két Haas pilóta közül Hülkenberg teljesít jobban az időmérőkön, és ez ma is megmutatkozott. A Q2-t ötödikként fejezte be, és mindössze 3 tizedmásodperc lemaradása volt Verstappenhez képest.

A második szakaszban kiesett Esteban Ocon, Yuki Tsunoda, Kevin Magnussen, Lando Norris és Nyck de Vries.

Még el se kezdődött a Q3, de a csapatok már kongatták a vészharangokat az eső miatt, így az induláskor egy tömegként ment ki a maradék 10 versenyző a pályára, hogy még szárazon lehessen egy körük. A pilóták egymásnak adogatták a lila szektorokat, végül Verstappen tudta megszilárdítani a pozícióját egy 1:16,732-es körrel. Míg sokak Fernando Alonsot várták másodikként Verstappen mellé, több meglepő dolog történt. A Mercedes váratlanul megtáltosodott, és előbb George Russell, majd Lewis Hamilton előzte meg Alonsot, így a spanyol “csak” negyedikként indulhat holnap.

A holnapi rajtsorrend:

FsnCuMIX0AA4kuM | Rajtvonal Magazin
Forrás: F1 Twitter

Így néz ki az idei, 2023-as Ausztrál Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek