Quantcast
Hamilton: Még mindig szeretem az F1-et, de nem szeretek rossz autókat vezetni
Legfrissebb híreink
Hamilton: Még mindig szeretem az F1-et, de nem szeretek rossz autókat vezetni
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Még mindig szeretem az F1-et, de nem szeretek rossz autókat vezetni

Lewis Hamilton azt mondta, hogy nem élvezi, hogy olyan autót kell vezetnie, ami nem túlságosan jó. Viszont készen áll arra, hogy a bajnoki címért harcoljon, ha a Mercedes W14-ese jó lesz.

A hétszeres világbajnok két év alatt a második csalódást keltő pillanatot éli meg, miután a Mercedes messze a Red Bull tempójától kezdte a szezont. A regnáló bajnokok idén minden futamot megnyertek, míg Hamilton eddig csak az autóval küszködött, bár, az Ausztrál Nagydíjon sikerült neki a 2. helyet elérnie.

Hamilton szerződése az év végén lejár, és az a várakozás, hogy nem lesz képes újra a bajnoki címért harcolni, arra enged következtetni, hogy elhagyhatja a sportágat.
Az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén nyilatkozva Hamilton elmondta, hogy még mindig szenvedélyesen szeret vezetni, de nagyon szeretne újra versenyképes autóban ülni.

„Tényleg nagyon szeretem, de nem szeretek nem túl jó autókat vezetni.”

A Mercedes már elmondta, hogy változtatni kíván a W14-es konstrukcióján, miután a holtszezonban nem sikerült jelentősen megközelíteni a Red Bullt.

„Nem szeretek olyan autót vezetni, ami nem az az autó, amit eredetileg terveztünk. Ennek ellenére szeretem a kihívást. Oké, a győzelmek most nem lehetségesek, szóval mi a maximum, amit elérhetünk? Lehetünk egy kicsit pimaszok, és ha az ötödik hely a legjobb, amit elérhetünk, akkor lehetünk negyedikek vagy harmadikak?”

Reklám

Miután 2021-ben csak hajszál híján maradt el a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címéről, Hamilton azt mondta, alig várja, hogy egy újabbért harcoljon.

„Készen állok arra, hogy világbajnokságot nyerjek. A lehető legjobban készültem idén a szezonra, azt hiszem, hogy eddig erre készültem a legjobban. Ha az autó rendben lesz, készen állok arra, hogy a világbajnoki címért harcoljak. Jelenleg nem ez a helyzet és a valóság, viszont mindenkivel együtt dolgozom itt és a gyárban is, hogy elérjük ezt a célt.”

Az interjút követően Hamilton a harmadik helyre kvalifikálta magát az Ausztrál Nagydíj rajtrácsára Russell mögött, és csapattársa kiesése után a második helyen végzett.

Russell: A Red Bull visszafogja az autóját, nehogy az FIA jobban megvizsgálja

Reklám
Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek