Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Verstappen nem ért egyet Hamiltonnal azt illetően, hogy a Red Bull lenne a leggyorsabb
Formula 1

Verstappen nem ért egyet Hamiltonnal azt illetően, hogy a Red Bull lenne a leggyorsabb

Max Verstappen tagadta, hogy az RB19 lenne a leggyorsabb Forma-1-es autó, ellentétben azzal, amit Lewis Hamilton mondott az autó tempójáról a dzsiddai futam után.

A Forma-1 2023-as szezonjában ismét a regnáló világbajnok, és csapata a Red Bull dominál. Az RB19 egy rendkívül erős autó, és a rajtrácson eddig bárki számára nehéz volt felvenni a harcot az autóval, hiszen Max Verstappen nemrég a Szaúd-Arábiai Nagydíj során a 15. helyről küzdötte fel magát a második helyre.

Ugyanezen a versenyen Lewis Hamiltont is egészen könnyedén megelőzte. Sokan úgy érezték akkor, hogy az előzés olyan volt, mintha egy Forma-1-es autó előzött volna egy Forma-2-est, tekintve a tempókülönbséget, nem is beszélve arról, hogy a két pilóta 2021-ben ádáz csatát vívott egymással.

Hamilton, aki a viszonylag versenyképtelen W14-est vezette, úgy érezte, hogy az RB19 a leggyorsabb autó, amit valaha látott.

“Azt hiszem, ez a leggyorsabb autó, amit eddig láttam, különösen a többiekhez képest, nem tudom, miért vagy hogyan, de komoly sebességgel ment el mellettem,” – nyilatkozta Hamilton még a Szaúd-Arábiai Nagydíj után.

Max Verstappen szerint azonban ez az állítás nem igaz, hiszen a Forma-1 történetében voltak ennél sokkal gyorsabb autók is, amelyek közül néhányat maga Hamilton is vezetett. Bár a holland elégedett az autó tempójával, mindenképpen úgy gondolja, hogy voltak már gyorsabb autók az RB19-esnél.

“Azt hiszem, ha megnézzük a statisztikákat, ezek az állítások nem helytállóak. Viszont nekünk is nagyon jó autónk van. Ezzel természetesen nincs semmi baj. Mégsem vagyunk olyan dominánsak, mint ahogy az a Mercedes néhány éve volt.”

Max Verstappen, Red Bull
Fotó: Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

Mielőtt Max Verstappen dominanciájának korszaka beindult volna a tavalyi szezonban, az Forma-1-et a Lewis Hamilton uralta, aki 2014 és 2020 között az összes bajnokságot megnyerte, 2016-ot kivéve. Verstappen úgy érzi, hogy a Mercedes gyártotta a leggyorsabb gépeket a rajtrácson abban az időszakban.

A német csapat ismét gyengén kezdte a szezont, ezért a W14-es fejlesztésére és frissítésére koncentrál. Max Verstappen felvetette, hogy ahhoz hasonlóan, amit a Red Bull tett a Mercedes dominanciája idején, jelenleg csak annyit tehetnek, hogy megpróbálják csökkenteni a lemaradást.

“Bármit is tettünk abban a nyolc évben, amíg a Mercedes ennyire domináns volt. Mi is megpróbáltuk csökkenteni a lemaradást, ez minden, amit tehettünk.”

A csapat az Ausztrál Nagydíjon a fejlődés jeleit mutatta, azonban George Russell szerint még mindig három tized másodperc a lemaradásuk az Red Bullokhoz képest, ami óriási a véleménye szerint. A brit a W14-es új specifikációjától, a W14B-től rengeteg javulást vár, és abban is bízik, hogy a Mercédesszel harcba szállhatnak Verstappen ellen a győzelmekért.

Hamilton: Még mindig szeretem az F1-et, de nem szeretek rossz autókat vezetni

Forrás: sportskeeda.com the-race.com  

Slide Up
x

Releváns cikkek