Quantcast
Így érzi magát Schumacher a Mercedesnél
Legfrissebb híreink
Így érzi magát Schumacher a Mercedesnél
Mercedes-AMG F1 W14 E Performance Launch
Formula 1

Így érzi magát Schumacher a Mercedesnél

Mick Schumacher idén már nem a mezőny tagja, viszont a Haastól való elbocsátása után a Mercedes tartalékosa lett. Most elmondta, milyen a csapat részének lenni.

Schumacher 2021-ben került a Haashoz, és 2 teljes szezont teljesített az amerikai csapatban, míg Günther Steiner le nem cserélte Nico Hülkenbergre. A német pilóta 2023-ra ülés nélkül maradt, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és résztulajdonosa kiállt mellette, és felvette tartalék pilótának. Schumacher most szimulátorozik, tesztel és várja az alkalmat, hogy beugorhasson valamelyik W13-ba.

Schumacher ül
Fotó: Mercedes AMG Petronas
„Mióta ide kerültem, remekül beilleszkedtem. Mindenki nagyon nyitott felém, és az első pillanattól fogva jól érzem magamat itt. Rengeteget voltam Brackleyben az első hónapokban. Nagyon lenyűgöző gyár.”

„Próbálok annyi információt magamba szívni, amennyit csak tudok. Még mindig vannak emberek, akikkel sosem találkoztam, de nagyon szórakoztató volt minél több kollégát megismerni.”

„A fő célom jelenleg, hogy minél többet szimulátorozzak. Mivel már versenyeztem az új szabályrendszer szerinti autókkal, jól értem, hogy kell vezetni őket. Ez sokat segített a munkámban és remélhetőleg értéket is adott a csapatnak. Egy plusz erőforrás leszek az év folyamán, hogy segíthessek a fejlesztési programban a teljes szezonban.”

„A szimulátoros csapat elképesztően kedves velem és remek velük dolgozni. Lenyűgöző a szimulátorban vezetni, mert annyira fejlett, és arra késztet, hogy egyre jobban nyomjam neki.”

Reklám

Schumacher kiemelte, hogy mennyit tanult Hamiltontól és Russelltől.

„Kiváló az együttműködés George és Lewis részéről a munka során. Ez egy nagyon érdekes szakasza az életemnek, mivel két fantasztikus pilótával dolgozhatok együtt.”

Damon Hill kétségbe vonja Max Verstappen jövőjét, szerinte nem érzi jól magát

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek