Quantcast
Legfrissebb híreink
Az Ausztrál Nagydíjon pályára rohanók eltiltásra számíthatnak a jövőbeni versenyekről
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Az Ausztrál Nagydíjon pályára rohanók eltiltásra számíthatnak a jövőbeni versenyekről

Az Ausztrál Nagydíj szervezője azt fontolgatja, hogy kitiltja azokat a nézőket, akik a kockás zászló előtt léptek be a pályára az Albert Parkban rendezett előző versenyen.

Az Albert Parkban rendezett versenyt szervező Australian Grand Prix Corporation több súlyos biztonsági hibát is beismert az FIA felügyelői előtt, miután a szurkolók megrohamozták a pályát a kockás zászló előtt.

Ahogy ez az alábbi, további más szurkolók által készített videón is látható.

Az esetet az FIA Motorsport Világtanácsa elé vitték, miután a versenybírák úgy találták, hogy a szervezők megsértették az FIA Nemzetközi Sportkódexének 12.2.1.h cikkelyét, amely “minden olyan nem biztonságos cselekedetre vagy az ésszerű intézkedések elmulasztására vonatkozik, amely nem biztonságos helyzetet eredményez”.

Az esemény üzemeltetési főigazgatója, Tom Mottram elmondta, hogy azonosították azokat a szurkolókat, akik az engedélyezés előtt a pályára léptek, és mérlegelni fogják, hogy a versenyt szabályozó helyi törvények alapján milyen lépéseket tehetnek ellenük.

“Öt vagy hat olyan személyt azonosítottunk, akik idő előtt behatoltak a pályára, és beszélni akarunk velük. Ez nem olyasmi, amit soha nem fogunk tolerálni vagy elfogadni, és az embereknek fel kell ismerniük, hogy ez egy nagyon veszélyes vállalkozás volt.”

“Ki fogjuk deríteni, hogy mi volt az egyetértés vagy az indíték, és hogy ezt rosszindulatú szándékkal tették-e, vagy tudat alatt kerültek ilyen helyzetbe. Nem szeretnék elhamarkodott következtetéseket levonni, amíg nem volt lehetőségünk beszélgetni velük.”

3 piros zászló, 2 kör káosz – Ausztrál Nagydíj összefoglaló

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek