Quantcast
Legfrissebb híreink
Daniil Kvyat: A Ferrari szerződést ajánlott, mégis visszatettek a Toro Rossoba
Daniil Kyvat
Formula 1

Daniil Kvyat: A Ferrari szerződést ajánlott, mégis visszatettek a Toro Rossoba

Daniil Kvyat, korábbi F1-es pilóta arról nyilatkozott, hogy érintette, mikor kirúgták a Red Bulltól Verstappen miatt.

Kvyatot mindössze 6 Red Bullnál töltött verseny után visszahelyezték a Toro Rossohoz, (mai nevén AlphaTauri) hogy a helyére az akkor még csak 18 éves Max Verstappent ültessék. Mint utólag kiderült, jól döntöttek a bikások, de Daniil Kvyat nagy “késszúrásként” élte meg a lecserélését.

“Elárulva éreztem magam abban a pillanatban. Egy hátbaszúrás volt, de ilyen az élet, néha hátbaszúrnak, ez természetes.”

“Ez már csak múlt. Azóta remek versenyzői karrierem lett, szóval egy részem hálás a Red Bullnak. A többi részem még mindig szomorú miatta.”

Tovább rontja a helyzetet, hogy Kvyat szerint, a Toro Rossóba való visszahelyezésekor a Ferrari megkereste őt azzal az ajánlattal, hogy vegyem át Kimi Raikkönen helyét. Ezt az később elutasította, mert a Red Bullra bízta a jövőjét.

“Remekül teljesítettem. Még egy dobogót is szereztem a csapatnak (2016-ban a Kínai Nagydíjon) és akkor még egy ajánlatom is volt a Ferraritól, hogy cseréljem le Kimit. Ilyenek történtek a színfalak mögött.”

Reklám

“Lényeg a lényeg, nagyon nehéz helyzet volt ez nekem mentálisan. Onnan, hogy a Ferrari szerződést ajánl, oda jutottam, hogy visszatettek a Toro Rossoba és hirtelen semmi sem ment jól.”

Kvyat azóta a WEC LMP2-es kategóriájában versenyez a Prema Racingel.

A Ferrarinak nincsenek kétségei Leclerc motivációját illetően

Forrás: f1i.com  

Releváns cikkek