Quantcast
Legfrissebb híreink
Marko: A Ferrari miért búcsúzna el Sainztól? Ennek semmi értelme
Formula 1

Marko: A Ferrari miért búcsúzna el Sainztól? Ennek semmi értelme

Charles Leclerc és Carlos Sainz szerződése a Ferrarinál egyaránt 2024 végéig szól. Előbbit már régóta a Mercedeshez való távozással hozzák összefüggésbe a pletykák, míg a 28 éves spanyol jövőjéről is egyre több szó esik.

Ezek a hírek Helmut Marko figyelmét sem kerülték el, de a Red Bull tanácsadója többnyire könnyedén veszi a dolgot. Sainz állítólag az Audi kívánságlistáján is előkelő helyen szerepel, bár a GPBlog szerint még nem történt meg kapcsolatfelvétel. A pletykát teljes képtelenségnek nevezte.

Az El Nacional című spanyol lap viszont arról írt, hogy a Ferrari elégedetlen Sainz-cal, és az olasz alakulat lehet, hogy idő előtt felbontja a szerződését, mert elegük van a kifogásaiból. Marko mindebből semmit sem hisz.

“Manapság bárki bármit feltehet a netre, többé-kevésbé. Már régen nem lehet ellenőrizni az üzeneteket. Miért búcsúzna el a Ferrari Carlostól? Ennek semmi értelme. Carlos jól van. A Ferrarinak más gondjai is vannak, mint Sainz miatt aggódni” – mondta a 79 éves osztrák az F1-Insidernek.

A német médium még ennél is tovább megy, saját forrásaiból arról számolt be, hogy különösen Leclerc okoz nyugtalanságot Maranellóban. A világbajnokság jelenlegi 10. helyezettje állítólag már alig vagy egyáltalán nem bízik a csapatában. Így bár Leclerc szerződése még nagyjából másfél évig szól, egy korai távozás nem teljesen kizárt.

Marko ugyanis nem zárja ki, hogy Leclerc szerződésében teljesítményzáradék szerepeljen.

Reklám

“Ez manapság gyakori dolog. Nagyjából azt mondja ki, hogy a versenyzőnek a szezon egy bizonyos pontjáig, általában a nyár végére, bizonyos számú pontot kell szereznie. Ha nem, akkor mindkét félnek lehetősége van a szerződés felbontására. A mi Sebastian Vettelünk 2015-ben emiatt tudott olyan könnyen a Ferrarihoz váltani” – zárta Marko.

Az Audi megkezdte a motorfejlesztést, és idén már teljes hibrid egységet szeretne használni

Forrás: gpblog.com  

Releváns cikkek