Quantcast
Legfrissebb híreink
Ferrari: Hiba lenne a riválisok bakui formájára koncentrálni
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Ferrari: Hiba lenne a riválisok bakui formájára koncentrálni

A Ferrari főnöke, Frédéric Vasseur szerint a csapatnak saját potenciálját kell maximalizálnia az Azerbajdzsáni Nagydíjon, és nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy Forma-1-es riválisaira koncentráljon.

Vasseur, a Ferrari főnöke szerint a csapatnak maximalizálnia kell saját potenciálját az Azerbajdzsáni Nagydíjon, és nem szabad elkövetnie azt a hibát, hogy Forma-1-es riválisaira koncentrál. Az egykörös forma különösen fontos lesz Bakuban, mivel a sprintverseny szombaton saját kvalifikációs ülést tart, így a pilótáknak és a csapatoknak kétszer kell jól teljesíteniük.

Bahreinben és Dzsiddában is a Ferrari volt a második leggyorsabb autó egy körön a Red Bull mögött, Melbourne-ben azonban megbotlottak, ahol a Mercedes és az Aston Martin is megelőzte őket.
Vasseur szerint a csapatnak a saját teljesítményének optimalizálására kell koncentrálnia, és nem szabad a riválisoktól elvonatkoztatni.

“A Red Bullra, a Mercedesre vagy az Aston Martinra koncentrálni, szerintem hiba lenne. A legjobbat kell kihoznunk abból, amit csinálunk, és magunkra kell koncentrálnunk. Viszont a második és a harmadik futam között tettünk egy jó lépést. Ha képesek vagyunk hozni néhány ilyen frissítést. Azt hiszem, Melbourne-ben nem az autóban rejlő potenciál volt a probléma, sokkal inkább az a munka, amit csapatként végeztünk, hogy kihozzuk belőle a maximumot, és hogy erre kell koncentrálnunk.”

“Baku kulcsfontosságú lesz, mert Bakuban két kvalifikáció és két futam lesz, és nekünk csapatként jobb munkát kell végeznünk, és ki kell tudnunk hozni az autóból a legjobb potenciált. Aztán a bakui pálya elrendezése teljesen más. A legfontosabb, hogy a legjobbat hozzuk ki abból, amit csinálunk, és hogy magunkra koncentráljunk, ne a többiekre.”

Ferrari, Frédéric Vasseur
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Vasseur elismerte, hogy a kihívásokkal teli utcai helyszín nem egy könnyű pálya, de továbbra is bízik abban, hogy az SF-23-on nemrég végrehajtott változtatások meghozzák gyümölcsüket.

“Soha nem fogom megmondani, hogy mit csináltunk az autón, és mi volt a hatása az autó viselkedésére. Az biztos, hogy valami egységesebbet keresünk. Úgy gondolom, hogy ezt el is értük.”

“Szeretném, ha Bakuban megerősítést kapnánk arról, hogy más helyzetben vagyunk. Baku nagyon gyakran extrém pálya, mert szeles, és az épületek között a szél kanyarról kanyarra teljesen megváltozik. Ez egy jó gyakorlat lesz mindenkinek.”

“Melbourne-ben jó irányt vettünk, és ezt kell megerősítenünk a következő futamon.”

Schumacher családja bepereli az MI által generált cikk kiadóját

Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek